Rade Dragijević
Foto: Alo/Vladimir Marković

Radoslav Rade Dragijević (74), otac Dejana Dragijevića (50), glavnoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, traži novčanu pomoć na Fejsbuku!

Dragijević je i ranije u svojim intervjuima za medije govorio kako je ostao bez novca, naglasivši da jedva sastavlja kraj s krajem od kako je izašao iz pritvora, a sada javno traži i pomoć. Radetov prijatelj je na Fejsbuku postavio fotografiju njegove devizne kartice, na kojoj se jasno vidi broj računa uz poruku: „Ko želi, neka pomogne“. Tu objavu je Radoslav Dragijević podelio i na vremenskoj liniji na svom profilu.

Rade Dragijević

Foto: Društvene mreže/printscreen

 

Ova objava je izazvala podeljene reakcije u javnosti, od onih koji smatraju da treba da mu se pomogne, do drugih koji osuđuju, s obzirom na to da se i on sam sumnjiči da je pomagao svom sinu u skrivanju tela nesrećne devojčice iz Bora. 

Rade Dragijević

Foto: VLadimir Marković

 

Podsetimo, Danka je nestala 26. marta, oko 13 sati, kada se majka, kako je tada ispričala, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke kako bi njenom bratu dala vodu. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su danima i nedeljama teren tražeći devojčicu. U sve su bili uključeni i psi tragači.

Zatim je početkom aprila zanemeo ceo Balkan - otkriveno je da je nesrećna devojčica brutalno ubijena. 

Kako smo ranije pisali, zbog svirepog zločina uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković, iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević, iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim da su je stavili u vozilo i zadavili. Posle toga su, kako se sumnja, dete bacili na deponiju, a veruje se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su tada i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo u pritvoru.

Srđan Janković se po hapšenju i pred tužiocem branio ćutanjem, a zatim je odlučio da iznese svoju odbranu u kojoj je negirao krivicu, naglasivši da „Danku nikada u životu video nije“!

Međutim, najveći šok je usledio posle toga. Dejan Dragijević je u svom iskazu pred tužiocem priznao da je ubio dete i do detalja opisao kako ju je zadavio golim rukama, ali nije želeo da otkrije lokaciju gde se nalazi telo. Posle nekog vremena i on je tražio da „razjasni svoj prvi iskaz“ i da ponovo izađe pred tužioca.

- Sada je negirao krivično delo za koje se sumnjiči. Rekao je da devojčicu nikada nije video u životu, niti kobnog dana na putu u Banjskom Polju. Negirao je da ju je uneo u kola i zadavio. Potpuno različit je iskaz dao od prvog. Svi prisutni su bili u šoku. Odgovarao je na pitanja dva sata mirno i staloženo, nije delovao nimalo uzrujano - navodio je tada izvor blizak istrazi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading