zatvor
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Kako smo tada pisali, policija je dobila prijavu da je u Ulici oslobođenja došlo do svađe.

- Prilikom patroliranja sreli su Bogdana kako gura kolica u kojima su se nalazili telo, čaršav, lopata i flaša. On se zaputio ka lokalnoj šumi Zabran. Policajci su ga pitali da li je čuo za svađu i šta vozi u kolicima u 3.30 ujutru. Bogdan je zbunjeno počeo da daje odgovore, a kada su policajci razgrnuli čaršav i najlon, videli su okrvavljeno telo sa ubodnim ranama. Pitali su ga: „Ko je ovo?“, a osumnjičeni je odgovorio: „Moj brat“. Nakon privođenja je testiran na alkohol, jer je flaša bila puna rakije - navodio je tad izvor blizak istrazi.

Kako se  potom istrago ispostavilo, braća su se prvo posvađali, a zatim i pobili.

Prema tadašadašnjim saznanjima u istrazi osumnjičeni Bogdan je starijem bratu, koji je ležao u krevetu, "bokserom" i nožem zadao smrtonosne udarce. Da bi prikrio zločin, u zabranu, na kraju ulice, rešio je da zakopa Ignjatovo telo. Rupu u koju je trebalo da položi bratov leš, prethodno je iskopao do pola, a ašov i lopatu je, kako se sumnja, poneo da bi dovršio "posao".

U vreme zločina, njihovi roditelji su bili u Beogradu, a osumnjičeni Bogdan im je javio da su "u kuću došli neki ljudi i odveli Ignjata". Pretpostavlja se da je na taj način želeo da sa sebe skine krivicu zbog Ignjatovog "nestanka".

Bogdan, koji je bio student psihologije, ipak nije mogao da predvidi da će ga u cik zore na putu do šume sasvim slučajno presresti patrola policije i uhapsiti.

Zbog bratoubistva je dve godine kasnije osuđen na 10 godina zatvora.

Motiv ubistva brata, navodno je bilo problematično ponašanje žrtve Ignjata Gajića, kome je, nakon višegodišnje torture i zlostavljanja čitave porodice, brat presudio.

U izjavama nakon ubistva, komšije su svedočile da je Ignjat bio problematičan i nasilan, odlazio je od kuće, a neki su pričali da je imao problem sa drogom i zakonom.

Godine 2012. godine, porodica Gajić prvi put je policiji prijavila da ih Ignjat zlostavlja, a 2016. ponovilo se porodično nasilje.

U noći, kada se ubistvo dogodilo, roditelji su bili odsutni. Istraga je od prvog dana išla od pretpostavke da je Bogdan još pre podne bokserom i nožem usmrtio brata i u zoru narednog dana, krenuo u pravcu šume u blizini vodovoda da se otarasi tela.

Za Bogdana su pričali da je bio izuzetno tih i povučen, interesovao se za psihologiju i pokazivao talenat prema slikarstvu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading