uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Predsednica Vrhovnog suda je početkom avgusta donela odluku da se suđenje održi u najvećoj sudnici u zgradi Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, odnosno u Specijalnom sudu. Ova sudnica podeljena je na tri dela rešetkama i debelim staklom. U prvom delu će sedeti sudija, tužioci, advokati i oštećeni i oni će biti rešetkama i staklom odvojeni od Blažića. Treći deo sudnice je predviđen za publiku. U ovom sudu novinari mogu da prate suđenje iz media centra, putem video prenosa, potpuno odvojeni od sudnice.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Posebna prostorija, sva u staklu, namenjena je za okrivljene. Sa desne strane, odmah do vrata kroz koje sprovode okrivljene, stoje tri stražara, a na klupama kojih ima više sedeće Uroš Blažić i njegov otac Radiša. Njih će razdvajati najmanje dvojica stražara, koji će takođe paziti da ne dođe do incidenata.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

U staklenoj prostoriji stoje zvučnici, kroz koje se čuju reči branioca kako okrivljenih, tako i advokata oštećenih, tužilac, sudija... U sudnici postoje tri kamere koje prate celo suđenje i prenose ga putem ekrana koji su okačeni jedan sa desne, drugi sa leve strane. Iz staklene prostorije se izlazi kroz vrata koja čuva stražar, a oni su raspoređeni tako da stoje na svakih, skoro metar, jedan od drugog.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

U samom centru ove prostorije Specijalnog suda u Beogradu nalazi se govornica, do koje okrivljeni kada na njih dođe red, dolaze u pratnji šest stražara.

Ožalošćene porodice ubijenih u Duboni i Malom Orašju stigli su u Specijalni sud u Beogradu, i to svi zajedno u mini kombiju gde danas počinje suđenje osumnjičenom Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca, koji je 4. maja prošle godine u krvavom piru ubio devet, a teško ranio 12 žrtava.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Okrivljeni Uroš i Radiša Blažić trebalo bi danas da iznesu odbranu, a nakon što oni završe, saslušaće se oštećeni. Uroš Blažić na pripremnom ročištu koje je bilo 26. jula u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu priznao je krivicu za zločin gde je naveo "da ne zna šta ga je obuzelo te večeri".

Članovi porodica nose majice na kojima piše "Živite 4.5.2023" simbolni datum kada ih osumnjičeni uvica bez ikakvog razloga lišio života.

Podsetimo, zločin se dogodo 4. maja 2023. godine u 22.20 sati kada je pomahnitali osumnjičeni ubica uzeo nelegalno oružje koje mu je, kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, omogući i nabavio otac Radiša Blažić, inače vojni pukovnik. Iz nepoznatog razloga Blažić je prvo kod spomenika Ravni Gaj u selu Malo Orašje kod Smedereva ubio šest mladića, da bi u rodnoj 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading