Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković
Foto: Alo/Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković

 

Uroš Blažić nakon što je pročitao svoju odbranu, odbio je da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih. Nakon čega je doneta odluka da se odradi pauza od 10 minuta. Potom je odbranu izneo njegov otac Radiša Blažić.

Nakon pauze sudija je pitala sve prisutne da li imaju porimedbu na odbranu Blažića. 

- Nismo dobili mogućnost da proverimo izjave Uroša, jer je odbio da odgovara na pitanja i nismo dobili odgovor na glavno pitanje - zašto? Okrivljeni je ovde pričao i navodio kako su svi krivi, a on je iritiran, a zbog čega smo ovde i zbog čega svi pate i nema života, uz tog razloga je odbrana tendeciozna, kao i zapisnik koji je imao gde piše šta on nama treba da kažem, i smatram da ovde nema ni "v" od vere u odbranu okrivljenog. Molio bih da ubuduće na bilo koji način, da ne bude ovakvih dešavanja i da ih ne uzimate u obzir - rekao je Nebojša Perović. 

- Uroš je rekao da ne želi da ugrozi oca, ali mi smo uskraćeni na postavljanje pitanja vezana za sam događaj. trebalo je da postavimo pitanje, a on da odbije ako se ne slaže i tako se nastavlja agonija porodica i uskraćuje im se ljudsko pravo, kao i istina o toj večeri. Jako je bitno da se taj deo rasvetli do kraja. On je priznao delo, maksimalnu kaznu će dobiti, a ovo samo otežava i treba da se zna istina o celom događaju - rekao je advokat Stefan Stevanović.

- Hvala vam na datoj mogućnosti, želim svima da se obratim bol i žal koju osećam zbog strašnog zločina i moj sin je počinio masakr. Ja bih dao svoju glavu da sam znao da će se desiti ovo, ja sam dao sve za ovaj narod u ratu, 40 godina sam u Vojsci Srbije, bio sam u Hagu i svašta video, ali ovde sam zaprepašćen stavovima. Moja supruga i ja smo u strahotama, nisam žalio svoj život da dam, ali ovo je najteže što čoveku može da se desi, ne mogu sina da pravdam nikako, ali želim da kažem da je nisam glup, možete da me ubijete, ali istina ne može da se pobije, malo dete je velika radost, veliko dete je velika žalost. Patnju i bol više oseća moje srce više, i tako će biti do kraja mog života. U ćeliji se molim za vaskrsenje u neverici da je moj sin uradio... -rekao je Radiša Blažić

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading