uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

 

Uroš Blažić je na jučerašnjem suđenju tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

 Tokom današnjeg suđenja  svedoče članovi porodice ubijenih ali i taksista koji je bio otet.

Dragosav Antonović, taksista koji je prevozio Uroša Blažića, izašao je za govornicu. Sudija je nakon njegovog izlaska pročitala podatke, i zakletvu da će pričati istinu.

- Ostajem pri svemu što sam rekao. To je uglavnom to. Pričao je da je ubio dvadeset ljudi. Kada je ušao u auto bio je veoma uzbuđen. Sam mi je rekao ubio sam dvadeset ljudi. Oko 23 sam krenuo iz Smedereva išli smo preko nadvožnjaka, do Vodnja, a onda kod Malog Požarevca kako bi se uključili na auto - put. Ja sam ga video kada sam nailazio. Nekoliko puta smo stajali od Uba do Vinjišta. Ja sam izlazio na moja vrata iz kola, i on je verovatno izlazio kao i ja zbog fiziološke potrebe. Rekao je imam bombu, pazi šta radiš. Rekao je vozi, nemoj da staješ, držim osigurač. On je tražio da mu dam 3.000 da bi imao šta da jede. On je izašao oko 5.15 sati, 5-30 iz auta. Uroš je tzražio da se vratim istim putem kuda sam i došao. Iza jednog šumarka sam stao, i vratio se. Dok nisam stigao u PS Kragujevac, prošlo je 15 minuta - rekao je taksista Antonović.

Tužilac Ivan Konatar:

Da li je Uroš pričao da hoće još nekoga da otme?

- Ne sećam se.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading