uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Uroš Blažić je na jučerašnjem suđenju tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

 

 

 Tokom današnjeg suđenja  svedoče članovi porodice ubijenih.

Nikola Mitrović, žrtva Uroša Blažića koja je u trenutku pucnjave bila maloletan  je takođe kazao da ostaje pri svemu što sam rekao, ali i da se još nije oporavio.

Tužilac: Da li možete da objasnite na koji način se Uroš kretao ka Vama dok je pucao?

Mitrović: Uroš se kretao svuda, pucao je po nama, prvo nismo shvatili šta se dešava, a posle smo počeli da bežimo. Okrenuo sam se da vidim da li puca na mene. Pucao je rafalima. Posle je bilo pojedinačnih pucnjeva. Jedan mi je prošao pored glave.

Potom je da svedoči izašla oštećena Jelena Pavlović koja je kazala kako ostaje pri iskazu i da nema šta da doda.

Tužilac: Jel možete da objasnite taj momenat, kada je on pucao na Vas?

Pavlović: On nije pucao lično na mene, bili smo u prizemlju kuće. Sestra je bila sa decom na spratu. Zatvorila je prodavnicu, popričala sa pokojnim Daliborom. Kad je počela pucnjava, sestra je izašla sa decom, mislila je da je vatromet. Videla je da se cigla okrzla, on je pucao, nišanio je na nju. Ušla u kuću, sakrila decu pod sto. Otac je istrčao na put, Blažić je držao desnom rukom pušku. Otac je bio nekoliko metara od njega, digao je jednom rukom pušku, počeo je da puca svuda u vis. Pukom srećom ga je promašio, izašla sam u momentu kada je izlazio iz dvorišta, bio je mrak, pa nas nije video ispod terase. Ušao je u auto, pa video oca, pitao šta ti hoćeš ovde i onda počeo da puca.

Tužilac: Da li je iko iz Vaše porodice bio u sukobu sa Blažićem?

Pavlović: Nije.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading