Saša Panić
Foto: Alo/Foto: Insajder youtube

 

 

Uroš Blažić je na jučerašnjem suđenju tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

 Tokom današnjeg suđenja  svedoče članovi porodice ubijenih.

Porodica Panić čije je dvoje dece ubio Uroš Blažić stali su pred Specijalni sud i izneli detalje života porodice ubice.

Za govornicu je izašla Dragana Vujadinović, majka Nikole Milića.

- Dan je bio kao i svaki drugi. Mihajlo i Nikola su otišli na Ravni Gaj. Posle se čuo prvi rafal, posle drugi, a onda pojedinačni pucnji. Moj suprug je posle otišao sa svekrom. Zvala sam Nikolu, nije se javljao. Nikola je imao samo 14 godina, on je dete, nikome ništa nije uradio. Suprug mi je rekao da je pogođen u glavu i da je bez svesti. Kada smo došli u Smederevo, doktor je odmahnuo glavom  i izvinjavao se. I dalje ne znam zašto. Jedino to mogu da vam kažem - rekla je Dragana, majka ubijenog Nikole Milića.

- Pogledaj dobro, Uroše, ovu decu. Platićeš - rekla je majka.

Zorica Panić, majka ubijenog Milana i Kristine Panić, izašla je za govornicu.

- Cela ta prokleta porodica Blažić je ubila moju porodicu. Smejali su se zajedno. Ko je njemu dao znak da uništi moju porodicu? To da su ih omalovažavali, to nije istina. Neće da priča o tome. On je trebalo da ispriča šta se desilo. Sa takvim ološima se tako radi. Juče su se obojica smejali nama roditeljima. Vi, sudija, ste juče bili blagi prema njemu. Ostali smo uskraćeni. Ko je njemu dao dozvolu da uništi moju porodicu? To da ga je selo omalovažavalo je bilo u njegovoj glavi. Mojoj ćerki nije dozvolio da završi školu, a juče neće da priča o tome. Što? Da se ne potresam? Pa ja se godinu dana potresam. Sva ova deca nisu imala mrlju. Urošu je juče sve vreme bilo smešno, danas nije jer sluša šta je uradio. Što njegova porodica nije došla ovde da trpi, da se trese, da guta lekove? Zašto oni nisu izloženi stresu? Jesmo mi nekog ubili? Biljana Blažić nije uhapšena. Evo Radiši da kažem, žena ti je našla drugog dečka. A ti, Uroše, da platićeš čim budeš otišao tamo gde treba. Tek ćeš da osetiš prave čari zatvora. U pritvoru ti je lepo, imaš kupatilo. A da, Radiša ima vanbračnog sina, toliko su skladna porodica. Sad bih ga udavila i jednog i drugog - rekla je Zorica Panić, i dodala:

- Zašto je on ubio moju decu? Je l' bio ljubomoran na moju decu? Što se plašio da će da ga pokradu? Kako meni niko ništa nije ukrao, osim ti što si mi uzeo decu. Te njihove filmske scene i što on neće da svedoči... On je patio da bude rijaliti zvezda. Ovo je ismevanje nama roditeljima. Čekala sam ovaj trenutak da im se obratim, da ne može da spava noćas, da ne može da živi mirno. Ta skladna porodica nije znala za osnovna pravila porodice, svako je tukao svog oca. Je l' to normalno? Ja razumem da treba da se saslušaju ljudi, ali ovo treba da se završi, sve je jasno. Samo da nije ovog, udavila bih ih obojicu - rekla je Zorica Panić, vidno uznemirena.

 

 

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading