uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Uroš Blažić je na suđenju u sredu  tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

Iako je Blažić u potpunosti priznao krivicu za dva masakra, a njegov otac negirao izvršenje krivičnog dela, obojica su izjavili saučešće porodicama, dok su preostalo vreme koristili pokušavajući da predstave svoju kuću kao domaćinsku, u kojoj su se poštovale takve vrednosti. Međutim na jučerašnjem ročištu se moglo čuti da je porodica godinama u ovom kraju poznata kao problematična, da su pojedini meštani od njih zazirali, da su često pucali iz oružja na slavljima i slično.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Na jučerašnjem ročištu porodice žrtava krvavog pira su iznosile svoje iskaze, kao oštećeni u ovom postupku, a prizori u sudnici su bili potresni i nikoga nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

Uroš Blažič

Foto: Vladimir Marković

 

 

Kao i na prethodnim ročištima roditelji, braće i sestre brutalno ubijenih u selima Dubona kod Mladenovca i smederevskog sela Malog Orašja došli su u crnim majicama na kojima je na leđima ispisano simbolično pitanje "Živite" i datum 4. 5. 2023. kada je kako se sumnja Uroš Blažić pobio nedužne vršnjake. Na prednjoj strani majice nalazi se devet fotografija devet žrtava.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading