Tinejdžer koji je poginuo kod Bečeja
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Užas! Tinejdžer B. T. (15) iz Bečeja, poginuo je kada je, kako se sumnja, zajedno sa drugom (13) ukrao automobil, a zatim se snimao za Tiktok! Trinaestogodišnjak je vozio ukradeno vozilo, a zatim je navodno vozeći u rikverc zakačio ., koji je stajao nasred ulice i snimao kako bi se pohvalili svojim pratiocima!

Kako smo pisali, tragedija se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka, oko jedan sat posle ponoći, u glavnoj i najprometnijoj ulici u Bečeju. Tinejdžer B. T. je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, a lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt.

- Dva dečaka su se našla u blizini automobila „golf 4“, koji je bio ostavljen sa ključem u bravi. Odlučili su da neovlašćeno prisvoje vozilo i koriste ga za snimanje video-sadržaja za društvene mreže. Tada je, nažalost, došlo do nesreće u kojoj je tinejdžer B. stradao, a drugi dečak, koji još nije napunio ni 14 godina pobegao je s lica mesta, ali je ubrzo potom pronađen. O celom slučaju obavešteno je nadležno tužilaštvo i Centar za socijalni rad, koji će preduzeti dalje mere u skladu sa zakonom, dok će policija nastaviti da istražuje sve okolnosti ovog događaja - navedeno je za medije posle tragedije iz novosadske policije.

Prema najnovijim informacijama, trinaestogodišnjak je navodno upravljao ukradenim vozilom i zatim usmrtio svog druga B. T.

- Njih dvojica su videla da je auto otključan, a zatim su ga ukrali kako bi se vozali po gradu. Kada je došlo do tragedije u automobilu je bio samo trinaestogodišnjak. On je vozio, a B. je stajao nasred kolovoza kako bi usnimio klip za Tiktok kako njegov drug vozi „pozajmljen“ automobil. Tada ga je vozilo zakačilo, a dečak je od zadobijenih povreda preminuo. Da stvar bude još tragičnija, trinaestogodišnjak je, umesto da pomogne svom drugu, pobegao s mesta nesreće. Oni su najverovatnije želeli da se pohvale na društvenim mrežama svojim pratiocima kako su uzeli auto i vozali se po gradu. Navodno je u kolima pored trinaestogodišnjaka bio još jedan mladić. Priča se da su greškom krenuli u rikverc i zglazili B. - navodi izvor blizak istrazi.   

Kako saznajemo, kako bi se utvrdili svi detalji nesreće, policija je preuzela snimke sa obližnjih nadzornih kamera, ali i iz telefona dvojice maloletnika.

Smrt maloletnika iz Bečeja potresla je čitavu javnost ali i sve one koji ga poznaju. Na Fejsbuku se simbolično oglasila i njegova majka koja je postavila samo crnu sliku na profilu, a zatim se oglasilo više od 200 ljudi u komentarima kako bi izrazili svoje žaljenje zbog gubitka:  „Moje saučešće porodici“, „ Užasan bol i tuga. Ništa mi ne govori, bojim se sad za tebe. Neka ti Bog da snage da izdržiš ovu tugu. Da ti Bog da svesti da preguraš ovu tugu i žalost. Joj, tugo zašto?“, „Joj Bože, zašto? Primi moje iskreno saučešće i neka ga anđeli čuvaju. Ovo je tuga do neba, ovo nije smelo da se dogodi“.

Inače, kako saznajemo, dečak će danas biti sahranjen u 12 sati na pravoslavnom groblju u Bečeju.

Dečak se obmotao folijom i umalo poginuo!

Lista opasnih izazova na društvenoj mreži Tiktok svakim danom je sve duža, a srazmerno sa njom, raste i broj onih koji stradaju, odgovarajući na njih. Najugroženija su deca i tinejdžeri, upozoravaju psiholozi, budući da nemaju dovoljno razvijenu svest o posledicama rizičnog ponašanja. U prilog ovoj činjenici govori slučaj iz Pančeva kada je umalo stradao tinejdžer (13). Naime, prema tvrdnji majke sve se odigralo 4. avgusta tokom nimalo bezazlene igre koju su dečaci snimali za popularnu mrežu. Dečak u prisustvu druga (15) obmotao je celo telo, ali i glavu folijom, tada je gotovo izgubio svest, pao na beton i dobio potres mozga.

- Moj sin je umalo nastradao zbog „dečije igre“ i snimanja nekakvog izazova za Tiktok, a da nije bilo slučajne prolaznice koja je primetila da dete ne diše, ne smem ni da izgovorim šta bi bilo - rekla je tada uplašena majka.

Istrčavaju pred kola i namerno prelaze na crveno!

Pojavom Tiktoka na našim prostorima, krenuo je niz opasnih izazova, a među njima i onaj u kome deca bacaju sitan predmet na put, a zatim kada vide da dolazi automobil istrčavaju pred njega pod izgovorom da hoće da dohvate bačeni predmet. Takva strašna situacija dogodila se u Novom Sadu prošle godine, u blizini osnovne škole. Upućeno je upozorenje roditeljima, a čitav slučaj prijavljen policiji. Takođe, još jedan izazov postojao je pre nekoliko godina, gde su učenici osnovnih škola u Srbiji pretrčavali ulicu kada se upali crveno svetlo za pešake, a zeleno za vozače i na taj način ugrožavali sopstvene živote.

Psiholog: Roditeljima decu vaspitava Tiktok

Psiholog Dragana Ćupurdija početkom godine rekla je za medije da deca do 16. godine „nemaju u glavi uzročno - posledičnu vezu“. Kako kaže, stvari rade stihijski, a osobe koje prave Tiktok izazove su toga svesne, znaju da koliko god izazovi bili besmisleni - deca će ih prihvatiti.

Te osobe koje smišljaju izazove vode se stimulacijom. Naime, deca su zbog telekomunikacijskih i drugih uređaja sklona da moraju da budu stalno stimulisana, stalno nešto mora da im se dešava.

- Sigurna sam da su inicijatori osobe koje su svesne kom uzrastu to prezentuju, a ako te izazove prave vršnjaci, onda su to deca koja imaju poremećaje, to su buduće sociopate i psihopate. Deca su u fiziološkom smislu u tom uzrastu ograničena i jednostavno su željna stimulacije i izazova. Roditelji koji su od početka usmerili dete, ono to radi kroz sport, edukaciju i takmičenja, dok ovi to rade putem društvenih mreža - smatra Dragana Ćupurdija i dodaje:

- Bez vaspitanja se ne može ništa. Nažalost, većina roditelja je prepustila Tiktoku da im decu vaspita, ili Instagramu i rijaliti programima i oni se ponašaju u skladu sa tim - kaže Ćupurdija.

Popeo se na auto u pokretu i poginuo!

Pre samo mesec dana zbog Tiktoka, izgubljen je jedan mladi život. Krajem jula nastradao je tinejdžer A.V. (17) iz Barajeva. Do tragedije je došlo u Ulici Sime Markovića, oko tri sata ujutru, kada se A. zabavljao sa društvom, a zatim se popeo na krov automobila „pežo 307”, sa kojeg je pao u toku vožnje i preminuo.

Meštani Barajeva u neverici su  komentarisali tragediju koja je pogodila ovo prigradsko naselje, govoreći da su se deca snimala za Tiktok.

- Ne možemo da verujemo da su se dosetili toga da se voze na krovu automobila i to snimaju za Tiktok. N. drug je naglo zakočio i zato je on pao i poginuo i celu porodicu zavio u crno. Bože, pomozi tim roditeljima da prežive ovu tugu - rekla je jedna baka.

Neke od vesti koje su šokirale, pre svega roditelje maloletnika, iako su se dogodile u 2021. godini, bile su o dečaku od 12 godina, koji je preminuo nakon učestvovanja u Tiktok izazovu, gde se zahtevalo da deca samu sebe guše dok ne padnu u nesvest.

Takođe, vest o devojčici iz Palerma, koja se zaključala u kupatilo i snimala se telefonom dok je pojas bademantila stezala oko vrata, učestvujući u izazovu na Tiktoku, a potom preminula.

 U Beogradu se isto desilo maloletnom Đ. S. (10), koji je pronađen mrtav u stanu, nakon što se obesio svojim pojasem za kimono za džudo, a prema rečima nadležnih, dečak je pokušavao da izvede i snimi izazov za društvenu mrežu Tiktok.

Hvalio se divljačkom vožnjom pa nastradao

E. R. (20) poginuo je 2023. u teškoj saobraćajnoj nesreći u Novopazarskoj ulici u Sjenici, kada je izašao iz automobila kako bi snimio druga K. B. (17), koji je vozio bez dozvole prilikom čega je izgubio kontrolu nad vozilom i usmrtio ga.

Na Tiktoku je K. B. objavljivao snimke iz luksuznih automobila gde je uz glasnu muziku snimao brzinu kretanja automobila koja je bila i preko 200 na sat.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading