Nemanja Radovanović
Foto: Alo/Društvene mreže

Štrecali članove američkog Kongresa, agente FBI, tužioce, sudije i cimali pripadnike specijalnih policijskih SVAT timova da izlaze na teren i proveravaju lažne dojave za više od 100 krivičnih dela!

Srbin Nemanja R. (21) i Rumun Tomas S. (26) terete se da su u protekle četiri godine uznemirili 101 žrtvu tako što su policiji prijavljivali da se na njihovim adresama događaju ubistva, otmice, da je postavljen eksploziv i slično.

Američko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv Rumuna i Srbina koji su za četiri godine prijavili više od sto navodnih krivičnih dela zbog koji su usledile akcije policijskih specijalnih SVAT timova.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva pravde SAD, od decembra 2020. do januara 2024. Nemanja R. (21) i Rumun Tomas S. su, zajedno sa svojim saučesnicima, kako se sumnja, uznemiravali ukupno 101 žrtvu, uključujući 61 američkog zvaničnika.

Njihove mete, koje nisu identifikovane po imenu, navodno su bili članovi američkog Kongresa, agenti FBI, državni zvaničnici, predstavnici verskih institucija, a bilo je i 40 običnih Amerikanaca, koji nisu radili u državnim institucijama.   

U optužnici se navodi da je optuženi Rumun u jednom trenutku rekao Srbinu: „Nismo ni u jednom taboru.“

Kako se navodi, pozivi policiji su uključivali prijave ubistava ili pripreme samoubistva u kući žrtve, talačke krize, otmica dece, postavljanje bombi, pucnjavu i sve što bi izazvalo da na lice mesta budu poslati SVAT timovi. 

Američki mediji tvrde da su među žrtvama i sudija Tanje Čutkan i specijalni tužilac Džek Smit, koji su bili angažovani u procesu protiv Donalda Trampa, ali i njegova istaknuta pristalica Merdžori Tejlor Grin.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading