KUĆNI PRITVOR ZA BOMBAŠA IZ BARIČA Bomba oštetila dva auta i kamion koji su bili u blizini
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Viši sud u Beogradu odredio je kućni pritvor Vuku F. (20), osumnjičenom da je 27. jula bacio ručnu bombu M-75 u dvorište kuće Lj. C. u Bariču, u čemu mu je pomogao Pavle B. On je uhapšen juče, a danas je saslušan u tužilaštvu i tom prilikom je izneo odbranu.

Iako je tužilaštvo predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana, da ne bi u kratkom periodu ponovio delo, sudija za prethodni postupak je doneo drugačiju odluku. 

Naredbom o sprovođenju istrage, Vuk F. se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija, kao i za izazivanje opšte opasnosti. Pavle B. se tereti za izazivanje opšte opasnosti u pomaganju i protiv njega će krivična prijava biti podneta u redovnom postupku.

Sumnja se da je Vuk F. 27. jula, oko tri časa posle ponoći, došao "fiat puntom" bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Pavle B., u ulicu Cvetna odakle je iz žbunja uzeo ručnu bombu.

Zatim su produžili do raskrsnice ulica Prvog maja i Budimira Davidovića, gde je Vuk F. izašao iz vozila i otišao do kuće Lj. C., gde je aktivirao i bacio bombu ka dvorištu kuće.

Bomba je eksplodirala i napravila oštećenja na kući Lj. C., kao i na dva automobila i jednom kamionu koji su bili parkirani neposredno pored. Vuk se potom trčećim korakom vratio do vozila, u kojem ga je čekao Pavle B., pa su se zajedno udaljili ka Obrenovcu. 

(Informer)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading