hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Potraga za vazačem je ubrzo pokrenuta te je četvoročlana porodica iz Srbije  privedena, a onda  umesto deteta koje je maloletno kažnjen je otac.

Nakon što je  juče na društvenim mrežama objavljen snimak vozača rendž rovera beogradskih registracija, koji je tokom vožnje starim kaštelanskim putem u centru Lukšića pokazao tri prsta kroz prozor automobila i izveo opasan manevar da pređe preko vozilom na suprotnu stranu i zamalo se sudario sa drugim automobilom, policija je izvršila uviđaj i posle 18 časova javila da je završen i otkrila detalje.

- Kako smo danas obavestili javnost, nakon javno objavljenog snimka, pokrenuli smo uviđaj. Vozilo je ubrzo pronađeno, utvrđeno je da su se u njemu nalazile dve odrasle osobe i dvoje dece. Svi su privedeni u službene prostorije, a u sproveden je postupak uz učešće specijalizovanih policijskih službenika za mlade-, saopćeno je iz PU Splitsko-dalmatinske. Utvrđeno je da tri prsta nije pokazao vozač, već dete.

-Utvrđeno je da je danas oko 10.30 časova na području Grada Kaštela, tokom vožnje, dete koje se nalazilo na zadnjem sedištu vozila ispustilo ruku kroz prozor. Kaznenom zakonu RH (osoba mlađa od 14 godina) nije krivično odgovorna, protiv jeteta se ne može pokrenuti krivični ili prekršajni postupak, već se postupi na temelju mera zaštite prava i zdravlja deteta. -biće deteta, za koje su obavljeni neophodni razgovori- navodi se u saopštenju.

Međutim, kako se dalje navodi, postupkom je utvrđeno da je otac deteta, 33-godišnji državljanin Srbije, „svršio obeležja dela iz člana 27. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tako što je propustio da vrši nadzor nad detetom. kao roditelj, što je za posledicu imalo nedostatak roditeljskog nadzora, izvršio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

-Takođe, utvrđeno je da je 33-godišnji državljanin Srbije u toku vožnje počinio prekršaje iz člana 46. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, odnosno da se nije držao centra obeležene trake. Strani državljanin je prekršajno sankcionisan, nakon čega je pušten iz službenih prostorija i napustili su Republiku Hrvatsku-, stoji na kraju policijskog saopštenja.

(Jutarnji List)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading