Ljubodrag Nikolić sa ženom
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Ljubodrag Nikolić (69) iz Velike Plane tereti se da je u decembru 2022. iz lovačke puške ubio suprugu Milanku (65) na proslavi 40 godina braka. Nakon zločina je uhapšen, podignuta je optužnica protiv njega, a sada se odlukom Apelacionog suda u Beogradu nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom, i to u kući u kojoj je počinio ubistvo!

Zločin se, da podsetimo, dogodio 17. decembra 2022. godine u porodičnom domu supružnika koji su tog dana proslavljali četiri decenije braka. Nadležno Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu 12. jula prošle godine protiv osumnjičenog kome za krivično delo ubistvo preti do 15 godina zatvora.

- Nadležno tužilaštvo u nekoliko navrata predlagalo je Višem sudu u Smederevu da se okrivljenom Ljubodragu Nikoliću produži pritvor za krivično delo ubistvo i do sada je taj predlog usvajan od nadležnih sudova. Međutim, iako je smederevski Viši sud odobrio da se okrivljenom produži pritvor, Apelacioni sud u Beogradu odbio je ovu odluku i preinačio je da okrivljeni Ljubodrag Nikolić dobije blažu kaznu, a to je kućni pritvor sa elektronskim nadzorom, tačnije sa nanogicom - navodi izvor i dodaje:

- Nikolić već neko vreme nalazi se u kućnom pritvoru u porodičnom domu u kom je u decembru 2022. godine iz lovačke puške ubio suprugu i to pred komšinicom.

Slavili 40 godina braka

Kako smo ranije pisali, kobnog dana okrivljeni je sa suprugom trebalo da organizuje proslavu povodom njihove godišnjice. Zločin se dogodio nakon što je Nikolić došao iz kafane.

- Ljubodrag je tog dana vidno pijan ušao u kuću, teturao se i jedva je stajao na nogama. Supružnici su počeli žustro da se svađaju jer je Ljubodrag opet pijan, i međusobno su se optuživali, a nisu se suzdržavali, iako je komšinica tu pored njih i sve to sluša - podseća izvor i dodaje da je Ljubodrag u svađi naleteo na Milanku i odgurnuo je na trosed.

- U jednom trenutku Milanka je izgovorila: "Ako budeš nastavio da piješ i nasrćeš na mene, vratiću se u Francusku!". Nakon njenih reči ubica je pomahnitao. Otišao je iz dnevne u spavaću sobu, vratio se s puškom u rukama i rekao supruzi: "Sad ćeš ti da vidiš!", a potom je zapucao.

Ljubodrag Nikolić je ubio Milanku koja se srušila nasred dnevnog boravka i komšinica koja je jedini svedok zločina zanemela je od šoka. Bračni par decenijama je živeo u Francuskoj, a tri meseca pre zločina Ljubodrag se vratio u selo kod Velike Plane, dok je nesrećna žena došla u Srbiju samo devet dana pre ubistva.

Takođe, okrivljenom se pored krivičnog dela ubistvo na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer mu je prilikom pretresa kuće nađena nelegalna puška kojom je izvršio zločin, pištolj i 19 metaka više kalibara.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading