Rade Dragijević
Foto: Alo/Vladimir Marković

Pre tačno pet meseci uhapšena su dvojica radnika JKP „Vodovod“ iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), koji su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) u Banjskom Polju. Rade Dragijević (73), otac glavnnoosumnjičenog, poručio je za Alo! da je njegov sin dobro, da se dobro drži iako je već pet meseci u pritvoru, ne pomenuvši malu devojčicu. 

On je istakao da se nada da će njegov sin biti pušten na slobodu, uprkos činjenici da je Dragijević detaljno ispričao kako se odigrao stravičan zločin, za koji se sumnjiči.

- Očekujem da će mog sina pustiti 24. ili 25. septembra, ali je moguće da im produže. Koliko sam čuo, veštače se kamere po Banjskom Polju, ali i ispred stana u kome je živela Danka. Mog sina Dejana posetila je advokatica, koja mu je prenela sve što sam mu ja poručio - da bude dobro i da se drži i da će izaći. On je zasad psihički dobro i odlično se oseća - rekao je Rade Dragijević za Alo!.

Podsetimo, Danka je nestala 26. marta, oko 13 sati, kada se majka, kako je tada ispričala, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su danima i nedeljama teren tražeći devojčicu. U sve su bili uključeni i psi tragači.

Rade Dragijević

Vladimir Marković

 

Zatim je početkom aprila zanemeo ceo Balkan - otkriveno je da je nesrećna devojčica brutalno ubijena. 

Kako smo ranije pisali, zbog svirepog zločina uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ - Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora i Dejan Dragijević iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim da su je stavili u vozilo i zadavili. Posle toga su, kako se sumnja, dete bacili na deponiju, a veruje se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su tada i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo u pritvoru.

Srđan Janković se po hapšenju i pred tužiocem branio ćutanjem, a zatim je odlučio da iznese svoju odbranu u kojoj je negirao krivicu, naglasivši da „Danku nikada u životu video nije“!

svetlana dragijević

 

 

Međutim, najveći šok je usledio posle toga. Dejan Dragijević je u svom iskazu pred tužiocem priznao da je ubio dete i do detalja opisao kako ju je zadavio golim rukama, ali nije želeo da otkrije lokaciju gde se nalazi telo. Posle nekog vremena i on je tražio da „razjasni svoj prvi iskaz“ i da ponovo izađe pred tužioca.

- Sada je negirao krivično delo za koje se sumnjiči. Rekao je da devojčicu nikada nije video u životu, niti kobnog dana na putu u Banjskom Polju. Negirao je da ju je uneo u kola i zadavio. Potpuno različit je iskaz dao od prvog. Svi prisutni su bili u šoku. Odgovarao je na pitanja dva sata mirno i staloženo, nije delovao nimalo uzrujano - navodio je tada izvor blizak istrazi.

Mihajlo Žilović

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading