NEMAM VEZE S UBISTVOM ALEKSANDRA ŠARCA! PRAVI SE TOŠA Vračarac se po prvi put oglasio pred Specijalnim sudom u Beogradu
Foto: Alo!

Nisam kriv! Ovim rečima se po prvi put oglasio Miloš Andrejević (40) iz Kraljeva od kako je izručen iz Holandije, koji je optužen da je kao pripadnik vračarskog klana učestvovao u likvidaciji „Pink pantera“ Aleksandra Šarca!

Miloš Andrejević je optužen da je pripadnik ozloglašenog klana na čijem čelu su Nikola Vušović, zvani Džoni, sa Vračara i Crnogorac Radoje Zvicer i da je povezan sa ubistvom navodnog pripadnika „Pink pantera“ Aleksandra Šarca u Tržnom centru „Ušće“ pre četiri godine. Njemu se stavlja na teret da je po nalogu Uroša Piperskog, takođe još jednog od vođa vračarskog klana, Nikoli Kačareviću isplatio 6.000 evra za učešće u stravičnoj likvidaciji usred bela dana  na Novom Beogradu.

Andrejević je 9. avgusta iz Holandije izručen Srbiji, a juče je po prvi put izveden pred Specijalni sud u Beogradu kako bi se izjasnio o svojoj krivici. Krivicu je negirao i tvrdio da ne poznaje nijednog od optuženih, a da nikada nije koristio Skaj aplikaciju.

- Razumeo sam optužbu. Nisam kriv. Nisam član nijedne kriminalne grupe, niti poznajem nijednu osobu s optuženičke klupe. Nikada nisam sreo u životu Nikolu Kačarevića, niti sam mu predao bilo kakav novac, a nikada u životu nisam koristio Skaj telefon - poručio je Andrejević.

Podsetimo, Miloš Andrejević uhapšen je 18. novembra u Holandiji u gradu Harlemu. Za njim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je povezan sa „vračarcima“ i sa likvidacijom.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, on je uhapšen zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, međunarodnu poternicu raspisao Viši sud u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, jer 11. novembra 2022. godine, prilikom akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe koju predvode Nikola Vušović i Uroš Piperski, nije pronađen na adresi stanovanja.

Podsetimo, Aleksandar Šarac teško je ranjen 17. oktobra 2020. usred bela dana na parkingu tržnog centra, kada je tada nepoznati mladić ispalio više metaka u njega. Posle višednevne borbe za život preminuo je u bolnici. U optužnici se navodi da je u njega pucao Lazar ilić, koji je uhapšen u Crnoj Gori.

Inače, srpska policija je pre dve godine pohapsila veći deo ekipe vračarske grupe koja se tereti za tri ubistva (Aleksandar Halabrin, Dragan Ristić Čađo i Aleksandar Šarac) i pet pokušaja ubistva. Kao vođe ove grupe označeni su Nikola Vušović Džoni (Ludi Džoni), Uroš Piperski i Dario Đorđević Dekster. U bekstvu su Dekster i Vušović.

Namamio Šarca u Ušće?

Nikola Kačarević je po navodima optužnice služio kao mamac za Aleksandra Šarca. Optužen je da je iskoristio poverenje Šarca, s kojim se družio i viđao.

- Navodno je otkrivao detalje o Šarcu vračarskoj grupi, kuda se kreće, njegove navike, gde se sastaje, a zatim ga je čak namamio na lokaciju u Ušću gde je brutalno izrešetan - navodi izvor.  

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading