Blokovi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podigao je optužnicu protiv D.Ž. (37), A.L. (47) i D.N. (47) zbog sumnje da su izvršili prevaru i prisvojili stan koji nije bio njihov.

Kako je saopšteno, D.Ž. je saznao da je vlasnica stana u ulici Omladinskih brigada preminula dana 19.juna 2014. godine i o tome obavestio A.L, nakon čega je okrivljeni A.L. angažovao N.D. (prema kome je postupak pravosnažno okončan), da napravi lažnu dokumentaciju o pravnom sledu i osnovu sticanja prava svojine na stanu i dao mu lične podatke okrivljenog D.N.

- Na taj način je sačinjen lažan ugovor o otkupu stana u društvenoj svojini i lažan ugovor o kupoprodaji nepokretnosti koji je navodno zaključen dana 11.10.2006. godine između preminule vlasnice stana i okrivljenog D.N, pa je okrivljeni D.N. dana 11.05.2018. godine iskoristio predmetnu lažnu dokumentaciju i podneo zahtev za upis prava svojine Republičkom geodetskom zavodu, Službi za katastar nepokretnosti Novi Beograd, zajedno sa lažnom dokumentacijom - navodi se u saopštenju.

Dalje se precizira da je time doveo u zabludu ovlašćeno lice u Republičkom geodetskom zavodu – Službi za katastar nepokretnosti Novi Beograd i naveo je da donese rešenje 17.05.2018. godine.

- Tim rešenjem se dozvoljava okrivljenom D.N. upis prava svojine na predmetnoj nepokretnosti, nanoseći na taj način štetu Srbiji u visini vrednosti predmetne nepokretnosti - u iznosu od 10.745.661,62 dinara, budući da preminula nije imala naslednike. Javni tužilac je predložio sudu da okrivljene oglasi krivim za izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret, a za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 2 (dve) do 10 (deset) godina i novčana kazna - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading