Danka Ilić Bor Rade Dragijević Dejan Dragijević Srđan Janković
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković / Facebook printskrin

Rok za podizanje optužnice protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, optuženih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, ističe za tri nedelje, odnosno početkom oktobra, saznaje Alo.

Prema rečima advokata Milinka Jovanovića Radoslava Radeta Dragijevića, oca prvoosumnjičenog Dejana Dragijevića iz sela Zlot,  koji se sumnjiči za premeštanje devojčicinog tela, Više javno tužilaštvo u Zaječaru do početka oktobra mora da podigne optužnicu protiv okrivljenih, ili će se i Dejan Dragijević i Srđan Janković braniti sa slobode, kao i Rade koji je pušten iz pritvora 29. maja.

- Ukoliko tužilaštvo ne podigne optužnicu do oktobra, isteći će zakonski rok za pritvor osumnjičenih. On ne može biti duži od šest meseci. Sa druge strane, ako ne bude optužnice osumnjičeni za Dankino ubistvo će biti pušteni da se brane sa slobode. Optužnica protiv njih može biti podignuta tokom narednih meseci, i ako se oni brane sa slobode. Ja branim Radeta Dragijevića, oca osumnjičenog Dejana Dragijevića, i ne mogu komentarisati delove predmeta koje ne radim, a koji se tiču detalja vezane za prvoosumnjičenog tj. njegovog sina - kaže advokat Jovanović za Alo!.

Kako ističe, on, za sada, nema zvaničnu informaciju da su veštačenja u slučaju ubistva Danke Ilić završena, ali da veruje da je sve privedeno kraju.

- Zasad nije poznato da li su sva veštačenja gotova. Smatram da jesu. Nema najave da će biti novih. Standardna procedura je da se branioci obaveštavaju aktom o završetku istrage. Tek tada znamo da je taj deo dokaznog postupka završen - objašnjava Jovanović.

Poslednja veštačenja koja su rađena tiču se snimaka sa nadzornih kamera iz zgrade u Boru u kojoj je živela dvogodišnja Danka.

- Kamere iz zgrade porodice Danke Ilić i okoline pokazuju da se majka tog dana kretala sa ćerkom. Vidi se da ona napušta svoj stan i ulazi u lift sa ćerkom. Nakon toga, normalno je nastavila svoju putanju sa Dankom. Nema nikakvih indicija da devojčica nije bila sa njom tog dana, govorimo o 26. martu - kaže advokat Jovanović i dodaje.

Podsetimo, devojčica je nestala u utorak, 26. marta, oko 13 sati u Banjskom polju, u dvorištu napuštene kuće, kada se majka Ivana, kako je tada ispričala, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke kako bi njenom bratu dala vodu.

Danka je u tom momentu misteriozno nestala, i od tog trenutka gotovo cela Srbija je na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere. U sve su bili uključeni i psi tragači.

Zatim je početkom aprila zanemeo ceo Balkan - otkriveno je da je nesrećna devojčica brutalno ubijena. 

Kako smo ranije pisali, zbog svirepog zločina uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković (50) iz sela Luka, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su, kako se sumnja, dete bacili na deponiju, a sumnja se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, tada su uhapšeni i Dejanovi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo u pritvoru.

Srđan Janković se po hapšenju i pred tužiocem branio ćutanjem, a zatim je odlučio da iznese svoju odbranu u kojoj je negirao krivicu naglasivši da „Danku nikada u životu video nije“.

Međutim, najveći šok je usledio posle toga. Dejan Dragijević je u svom iskazu pred tužiocem priznao da je ubio dete i do detalja opisao kako je zadavio golim rukama, ali nije želeo da otkrije lokaciju gde se nalazi telo. Posle nekog vremena i on je tražio da „razjasni svoj prvi iskaz“ i tražio je da ponovo izađe pred tužioca.

- Sada je negirao krivično delo za koje se sumnjiči. Rekao je da devojčicu nikada nije video u životu, niti kobnog dana na putu u Banjskom Polju. Negirao je da ju je uneo u kola i zadavio. Dao je potpuno različit iskaz od prvog. Svi prisutni su bili u šoku. Odgovarao je na pitanja dva sata mirno i staloženo, nije delovao nimalo uzrujano - rekao je tada izvor blizak istrazi.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Sanja

09.09.2024 11:39

Majka podhitno na poligraf....a i neka izadje predsednik sad pa neka kaze istinu