Marina C.
Foto: Alo/Foto: Društvene mreže/printscreen

- Marina, koja je bila u istoj odeći i obući koju je nosila kada je, kako se sumnja, ubila majku, odvedena je u Zavod za sudsku medicinu radi pronalaženja tragova koji bi mogli rasvetliti njenu ulogu u ovom zločinu. Odeća i obuća biće podvrgnute DNK analizi kako bi se ustanovilo da li na njoj ima bioloških tragova žrtve, što bi dokazalo sumnju da je baš Marina ubila svoju majku.

Ujedno će sa njom pokušati da obave razgovor i psihijatri, kao i psiholozi, kako bi se utvrdilo da li je uopšte svesna šta je uradila - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

 Prema njihovim navodima, od razgovora sa lekarima zavisi da li će se u ovom trenutku od nje uzeti izjava ili će odmah biti poslata na posmatranje u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, gde tek treba da se odluči, ukoliko se poklope svi tragovi, da li ona može da daje izjave.

 Zločin se dogodio u nedelju u večernjim časovima u ulici Save Kostića, gde je Zorica živela sa suprugom Najdanom i ćerkom Marinom. Svedoka zločina nema, jer je Najdan, u vreme kada je Zorica ubijena, otišao da nahrani konje.

 Negoslav Cvetanović, Najdanov rođeni brat, svedoči da je ova porodica imala mnogo problema, ali da niko nije očekivao da će oni kulminirati na ovako stravičan način.

Marina Cvetanović

Foto: Facebook

 

 

- Moj brat i njegova supruga su ušli u sektu zajedno sa svojim tada maloletnim ćerkama. Naša majka je bila veoma zabrinuta zbog toga, stalno im je govorila da se ostave toga te da više brinu o deci. Marina nije imala izbora, bila je samo dete i morala je da trpi to što su joj roditelji nametnuli. Kada je odrasla, pokušala je da izađe iz te priče i tada su nastali problemi. Moj brat i snaha su je maltretirali i šikanirali jer se oglušila o njihove zahteve da ostane u sekti. To je loše uticalo na njenu psihu, pa je morala na psihijatrijsko lečenje u bolnici u Gornjoj Toponici. Bilo mi je žao Marine, molio sam brata da se posveti detetu, ali ništa nije vredelo – opisuje Cvetanović događaje koji su prethodili krvavom obračunu.

 Komšinica ove porodice, koja nije želela da joj se pominje ime jer, kako je kazala, ne želi da ima problema sa njima, objasnila je da u toj kući nikada nije bilo mira.

- Živeli su izolovano, niko im nije u kuću dolazio niti su oni kod nekoga išli, pa ni kod Najdanovog rođenog brata. Marinu znam od detinjstva, bilo mi je žao tog deteta jer sam znala da su je roditelji odveli u sektu te da se zbog toga poremetila. Iz te kuće se čula vriska, smeh, muzika, svađa... Policija je stalno dolazila jer je Marina pravila probleme kada bi se vratila sa psihijatrijskog lečenja – svedoči ova Nišlijka.

 S druge strane, rođaka ubijene Zorice tvrdi za medije da je Marina zbog svog stanja maltretirala roditelje i sestru.

- Marina je bila bolesna i nije želela da se leči, a Zorica, njena majka, joj je popuštala samo da ne bude problema. Jednostavno je bila bolećiva prema njoj, čak ju je vadila iz psihijatrijske bolnice. Tada bi Marina prestajala da pije lekove i onda su se vrteli u krug. Što se tiče sekte, istine radi, Marina i Zorica su bile u „Jehovnim svedocima“, a to njihovo opredeljenje nije uzrok ove tragedije – priča za medije rođaka ubijene žene.

 Ona dodaje da je Marina nedavno ukrala novac od roditelja i pobegla od kuće jer je počela da živi sa nekim čovekom.

policajac

Foto: Alo/ilustracija

 

 

- Dešavalo se i ranije da jednostavno nestane. Uzme novac i šeta po Srbiji, a da niko ne zna gde i sa kim je bila. Nema ni nedelju dana kada je Marina zvala svoje roditelje da dođu po nju. Po povratku je ponovo odbijala da pije lekove uz razne izgovore, pa i taj da se zbog njihove konzumacije ugojila – rekla je za medije bliska rođaka ove porodice.

 - Dežurni javni tužilac VJT je zajedno sa policijskim lsužbenicima PU u Nišu obavio uviđaj na mestu događaja, dat je nalog da se telo sada pokojne Z.C. preveze do Zavoda za sudsku medicinu u Nišu radi obavljanja obdukcije. Naloženo je preduzimanje svih neophodnih radnji radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao i radi pronalaženja učinioca – navelo je VJT.-  

 S obzirom na način izvršenja krivičnog dela, najverovatnije će ono biti kvalifikovano kao teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od deset godina do doživotne robije. Međutim, ako se ustanovi da Marina pati od psihijatrijske bolesti biće joj izrečena samo mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading