karabinjeri
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Top Channel Albania

 

Državljaninu Srbije sudilo se zbog trgovine drogom, ali je nakon godinu dana u pritvoru pušten na slobodu, do pravosnažnosti presude.  

- Ovaj muškarac poznat je italijanskim vlastima po krijumčarenju droge. Prvi put je uhapšen 2021. godine zbog transporta 231 kilograma droge. Posle godinu dana boravka u zatvoru, Srbin je pušten iz pritvora - rečeno je iz nadležnog tužilaštva u Veroni.

Odmah nakon puštanja na slobodu, Srbin je pobegao, ali je i dalje nastavio svoj narko posao i ubrzo su italijanski ostražitelji utvrdili da je on pripadnik međunarodne kriminalne organizacije i za njim je tužilaštvo iz Verone raspisalo poternicu.  

Zahvaljujući saradnji Službe za međunarodnu policijsku saradnju i danskih vlasti, traženi muškarac je lociran i uhapšen u Danskoj 14. maja 2024. godine.

Sada je konačno izručen u Italiju. Specijalnim letom koji je organizovala Služba Interpola, muškarac je sleteo na rimski aerodrom Fjumičino, gde su ga policajci Državne policije priveli i prebacili u zatvor Rieti. Srbina čeka izdržavanje zatvorske kazne od još 4 godine, 3 meseca i 8 dana.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading