Marina Cvetanović
Foto: Alo/Foto: Facebook

Marina C. (44) iz Niša osumnjičena je da je svoju majku Zoricu (69) zaklala u njihovoj porodičnoj kući, a zatim pobegla! Marina je posle višesatne potrage uhvaćena na jednom igralištu nedaleko od mesta zločina, a policiju je pozvao jedan od komšija, koji je video osumnjičenu u rastrojstvu, krvavu i u brushalteru, dok je tražila vodu!

Kako saznajemo, stravičan zločin dogodio se u nedelju oko 22 sati uveče u njihovoj porodičnoj kući u naselju Nikola Tesla. U kući je u lokvi krvi pronađeno telo Zorice C., a njena ćerka, koja je lečeni pshijatrijski bolesnik, nije bila kod kuće. U ovom zločinu nije bilo svedoka, jer je Zoričin suprug Najdan bio van kuće, hranio je konje.

Sumnja je odmah pala na ćerku, a zatim je policija krenula u potragu za njim. Zorica se krila gotovo 24 sata, a zatim je konačno uhapšena u ponedeljak u večernjim satima.

Marina C.

Foto: Društvene mreže/printscreen

 

- Celo naselje je bilo okupirano policijom jer se tragalo za Marinom. Policija i forenzičari preplavili su celo naselje, proveravali kuće, čak su podigli i dron kako bi pronašli osumnjičenu. U ponedeljak oko 20 sati pronađena je u blizini fudbalskog terena FK Aluminijum, koji se nalazi na svega dva kilometara od njihove porodične kuće. Bila je u teškom psihičkom stanju i odmah je privedena. Sa njom su razgovarali psihijatri i psiholozi, a zatim je prebačena u psihijatrijsku ustanovu Gornja Toponica, gde se inače ranije lečila. Dok traje istraga, najverovatnije će biti smeštena na psihijatriji, a zatim će se znati za šta će se tačno teretiti - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje ko je pomogao u otkrivanju lokacije:

Majka potpisala da izađe sa psihijatrije, a ona je zaklala

 

Prema rečima poznanika, porodica u kojoj se dogodio zločin je imala mnoge probleme, a između ostalog porodično su bili u sekti Jehovini svedoci.

- Prvo se pojavila informacije da je Marina žrtva svojih roditelja, da su je maltretirali, terali je da uđe u sektu, izgladnjivali... Međutim, istina je mnogo drugačija. Marina je bila veliki manipulator, izmišljala je događaje, čak je kako neki kažu, prijavljivala rođenog oca za silovanje, a to se, prema svim pokazateljima, nije ni dogodilo. Lečila se ne psihijatriji, bežala je od kuće, išla po celoj Srbiji. Čak deset dana pre zločina molila je svoje roditelje da dođu po nju jer je otišla kod nekog muškarca u Pirot da živi sa njim. Neki kažu da je ona zapravo roditelje maltretirala i non-stop im pravila probleme - kaže naš sagovornik, i dodaje zastrašujuće detalje:

- Kada bi bila zatvorena na psihijatriji, upravo majka Zorica, koju je posle zaklala, potpisivala je za nju da izađe sa psihijatrije i da bude uz njih. Eto, ona joj je vratila tako što ju je ubila - tvrdi sagovornik.

 

- Žena je bauljala u nervnom rastrojstvu, a zatim ju je jedan od komšija video krvavu i samo u brushalteru. Tražila je vode. Nikome nije padalo na pamet da je reč o ženi za kojom se traga, ali svakako su videli da je u lošem stanju pa su pozvali policiju - kaže naš sagovornik.

Policija

RINA

 

Ovu informaciju za beogradske medije potvrdio je upravo jedan od očevidaca:

-  Krenuo sam u prodavnicu i na putu između prodavnice i moje kuće sreo sam ženu koja je izgledala iscrpljeno. Razgovarala je sa jednim meštaninom koji ju je poveo da pije vode. Rekao sam im: otvoreno je, uđite slobodno. Izgledala je iscrpljeno i prljavo, zamolio sam jednog čoveka da javi policiji da je izgubljena jedna žena. Bila je gladna, tražila je hranu - kazao je za medije jedan od komšija.

Podsetimo, kobne noći kada se Zoričin suprug vratio kući zatekao je mrtvu ženu u lokvi krvi i pozvao Hitnu pomoć i policiju, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt nesrećne žene.

Obdukcija: Zorica se borila do kraja za život

Prvi rezultati obdukcije Zoričinog tela pokazuju da se nesrećna žena borila sa svojom ćerkom, pa čak možda i pokušavala da otme nož.

- Pored posekotina koje su je usmrtile, uočene su rane od noža po rukama za koje se sumnja da su bila odbrambene. Svakako sve ukazuje na to da je žena bila u kontaktu s oštricom, ali nije poznato da li se branila, otimala ili držala nož. To će istraga pokazati - navodi izvor.

 

Komšije kažu da su prethodno čule stravične jauke iz njihove kuće.

- Te večeri su iz njihove kuće odjekivali vriska i plač. Pomislila sam da je reč o Marini. Odjednom je nastao muk i ubrzo me je pozvala jedna njihova rođaka i kazala mi da je njihovo dvorište puno ljudi i da su tamo i Hitna pomoć i policija. Od nje sam čula i da je Marinin otac kazao policiji da je ženu u lokvi krvi pronašao kada je stoku vratio sa paše, te da je Zorica zaklana. Ja ništa nisam videla, ali mi je sin rekao da je primetio Marinu dok je prolazila kraj naše kuće nakon zločina i da mu je rekla „zdravo“ - ispričala je jedna komšinica okupljenim novinarima.

Povodom ovog slučaja oglasilo se Više javno tužilaštvo u Nišu koje je saopštilo da je pokrenuta intenzivna istraga.

- Dežurni javni tužilac VJT je zajedno sa policijskim službenicima PU u Nišu obavio uviđaj na mestu događaja. Dat je nalog da se telo sada pokojne Z. C. preveze do Zavoda za sudsku medicinu u Nišu radi obdukcije. Naloženo je preduzimanje svih neophodnih radnji radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao i radi pronalaženja učinioca - navelo je VJT.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading