filip urumović
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Filipovi baka i deka Danica i Branko Jakovski ističu da ne veruju da se njihov unuk utopio, s obzirom na svedočenja da je poslednji put viđen u blizini reke, već da se sa njim dogodilo nešto drugo.

Mladi Rumljanin je kobnog 20. novembra rekao baki da ide da kupi cigarete, a kasnije tog jutra ona je pronašla njegov automobil pored Starog mosta, koji vodi ka Šapcu.

- Automobil je bio otključan, a njega nema, i ja sam počela da plačem i vičem: ”Filipe, Filipe, gde si…”. Telefon mu je bio nedostupan. Posle toga sam došla kući i nisam znala kako da kažem ćerki da ga nema. Ona je tada uzela da mu peče pogačice za ručak - priseća se baka Danica kroz suze.

Ona kaže da je od tada prošlo devet meseci, a da joj je svaki dan sve teži.

- Noću se budim iz sna i sećam se njega. Idemo na njivu da radimo, ali onda se pitam zašto kada njega nema. Svako jutro ustanem u 5 i idem u njegovu sobu da vidim da li se vratio - jedva izgovara nesrećna žena.

Filipov deka Branko Jakovski istakao je nekoliko nelogičnosti povezanih sa unukovim nestankom.

Jedna se tiče mladićevog druga koji se ubio četiri meseca nakon Filipovog nestanka, druga je da je policija pronašla ime tog momka među poslednjim pozivima u Filipovom telefonu, a treća je priča pojedinih svedoka da je nestali momak kobnog dana viđen na nasipu kako ulazi u neregistrovani automobil crne boje.

- Svedoci koji su se tog dana našli kod mosta kažu da su Filipa prvo videli kako smireno razgovara preko telefona, a onda silazi na nasip daleko od reke. Zato verujemo da se nije utopio, a i zbog toga što posle ovoliko vremena nije isplivalo telo. Pojavila se i priča da su ga videli kako na kraju nasipa ulazi u neregistrovani automobil, crne boje, ali to nismo mogli da utvrdimo. Policija kaže da su mu u poslednjim pozivima na telefonu baka i taj drugar što se posle ubio. Ne znamo šta da mislimo o njemu, nije nam svejedno - opisuje deka Branko.

On navodi i da je primetio neku zabrinutost kod unuka neposredno pre nestanka.

- Držao se za glavu i vidim da je hteo da nam kaže, ali nije smeo. Ja sam mu rekao da nam kaže šta god da je u pitanju i da ću prodati kuću, ako su dugovi u pitanju. Pre toga je i baki rekao: “Debil sam što sam napustio posao. Treba da vas izdržavam”, iako mi svi radimo i ne treba nam nikakva pomoć - zaključuje Filipov deka.

Bliži se 20. septembar kada će biti 10 meseci od Filipovog nestanka, a njegova porodica svakog jutra očekuje da će njegov lik ugledati na kućnom pragu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading