Kristina i suprug
Foto: Printscreen/Foto: Instagram printscreen

Poznata švajcarska manekenka i misica srpskog porekla Kristina Joksimović (38) brutalno je ubijena nedaleko od Bazela, tako što je zadavljena i iskasapljena, a delovi njenog tela izblendirani! Za Kristinino ubistvo optužen je njen muž Tomas (41), koji je zločin priznao braneći se da je sve to učinio u samoodbrani i traži da bude pušten na slobodu!

Kako navode strani mediji, Srpkinja je brutalno ubijena 13. februara, a javnost je za ovaj slučaj saznala nakon što su objavljeni detalji sa suđenja njenom suprugu Švajcarcu, u lokalnim medijima navedenom pod pseudonimom Tomas. Kristina Joksimović je bila poznata manekenka i bivša finalistkinja Mis Švajcarske, a za njenu smrt optužen je njen suprug. Nakon pronalaska delova njenog tela, obdukcijom je utvrđeno da je žena zadavljena, a zatim iskasapljena.

- Zločin se dogodio u porodičnoj kući u mestu Biningenu, nedaleko od Bazela u Švajcarskoj. Njen suprug ju je najpre zadavio, zatim telo raskomadao ubodnom testerom i baštenskim makazama, a delove tela samleo u blenderu u vešernici. Delovi su pretvoreni bukvalno u kašu, jer je korišćena i hemikalija. Sumnja je odmah bačena na njenog supruga, koji je zimus uhapšen - navode detalje švajcarski mediji koji su u sredu izveštavali sa suđenja Tomasu:

- Savezni sud u Lozani odbacio je Tomasov zahtev da bude pušten na slobodu, a prethodno je priznao da je ubio svoju ženu i to na krajnje monstruozan način. Istraga je zaključila da kod njega postoje pokazatelji mentalne bolesti - navode se detalji.

Misice i poznate ličnosti u šoku

Povodom stravičnog zločina u javnosti su se oglasile brojne švajcarske javne ličnosti, ali i brojne misice koje su poznavale manekenku srpske nacionalnosti. Bivša mis Švajcarske iz 2023, Lorena Santen, rekla je: „Nedostajaćeš nam svima mnogo!“. Takođe bivša misica Krista Rigoci kazala je: „To je strašno! Šokirana sam. Razmišljam o njihovim dvema ćerkama. Kristina je bila prelepa i veoma dobra žena!“.

Švajcarska glumica i voditeljka Mirijam Rikli, koja je bila na takmičenju za mis zajedno sa Kristinom, samo je kratko poručila: „Bez reči sam!“.  Švajcarska misica iz 2002. Nadin Vincens kazala je: „Dobro sam je poznavala, a upoznala sam i njega. Potpuno sam šokirana i srce mi je slomljeno. Nikada u životu ne bih pomislila da može ovako nešto da se dogodi. Bila si tako dobra osoba. Nikada neću zaboraviti vreme koje smo provele  u Los Anđelesu. Počivaj u miru“.

Tomas je dao i zastrašujuće objašnjenje zbog čega je počinio stravičan zločin.

- Priznao je da je to učinio ali u samoodbrani, kako tvrdi. Rekao je da ga je Kristina napala nožem, a da je on onda u panici zadavio i raskomadao njeno telo, što je izazvalo još veće zgražavanje javnosti - ističu izvori.

Mnogi mislili da žive život iz bajke

Kristina i Tomas venčali su se 2017. godine, a u toku prethodnih godina dobili su dve ćerke. Poznanici kažu da su živeli život kao iz bajke, u predivnoj kući u luksuznom i bogatom kraju Bazela. Prema rečima poznanika, njihov život je izgledao idilično, a Kristina je bila veoma popularna u toj zemlji ali i na društvenim mrežama. Na fotografijama koje je postavljala na mrežama, delovala je kao da je presrećna, međutim, između četiri zida su stvari bile mnogo drugačije.

- Meni su izgledali kao savršena porodica - izjavio je jedan prijatelj za „Blik“, međutim, informacije nekih prijatelja pokazuju drugu sliku:

- Njihov brak je bio u krizi mesecima! Kako smo čuli, ranije je policija dolazila u njihovu kuću zbog navodnog fizičkog nasilja - ističu poznanici.

Medicinsko-forenzički izveštaj takođe je „u suprotnosti sa njegovim opisom samoodbrane“, navodi švajcarski FM1 tudej.

Muž je bio biznismen, sadista i sociopata!

Samo četiri nedelje pre nego što je ubijena, Kristina je na svom Instagram nalogu postavila fotografije prikazujući snežni pejzaž sa prozora luksuznog hotela iznad jezera Lucern, ukazujući da je tu sa svojim suprugom. Istražitelji su rekli da je Tomas pokazao „upadljivo visok nivo kriminalne energije“, prema njihovoj proceni. Naveli su da kod njega postoji „nedostatak empatije i hladnokrvnost nakon što je ubio svoju ženu“, pokušavajući da prikrije njenu smrt. Stručnjaci kažu da optuženi ima „sadističko-sociopatske crte ličnosti“.

Inače, delove tela pronašla je treća osoba, za sada nepoznata javnosti, a mužu su odmah sutradan stavljene lisice na ruke.  Izveštaj sa suđenja izazvao je šok u javnosti ali i brojne komentare:

- „Srce mi je slomljeno zbog dece i njenih roditelja, a ovaj čovek zaslužuje najstrožu kaznu suda. Bila sam i sama žrtva, bio je nasilan, prijatelji su me dugo upozoravali da ga ostavim i odem, ali bilo mi je teško da se okrenem.  Pobedila sam, ljudi, ovo može da se promeni“, „Uznemirujuće je da tako nešto uradiš i nepoznatoj osobi, a kamoli partneru kojeg bi trebalo da voliš“, „Ovaj slučaj samo pokazuje koliko su objave na društvenim mrežama o savršenim životima daleko od realnosti. U kakvom žalosnom i lažnom svetu živimo!“ - nizali su se komentari.

Otac pronašao njeno telo?

Manekenka je poreklom iz Republike Srpske, a njeno telo je, prema navodima medija, pronašao upravo otac. Naime, kada je otac pozvonio na vrata njihove kuće i pitao gde mu je ćerka, Tomas mu je mirnim tonom rekao da je u vešernici. Kada je čovek otišao, zatekao je stravičan prizor.


BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading