PROCES ZA OTMICU IZ 2017. GODINE  Suđenje pod velikim merama obezbeđenja
Foto: privatna arhiva

 

 

Kako piše Dnevnik, Cvijetić je ponovio da ostaje pri ranijim iskazima povodom otmice koja se desila u maju 2017. godine. Suđenje je prekinuto, a biće nastavljeno 28. novembra.

PROCES ZA OTMICU IZ 2017. GODINE  Suđenje pod velikim merama obezbeđenja

Foto: privatna arhiva

 

 

Na optuženičkoj klupi nalaze se Dalibor Bogdanović Boća (44), Goran Kovačević Goranac (48), Nenad Stević (40), Božidar Bosnić i Vladica Rakić (39).

Sem Rakića, prva četvorica su bila u sudnici, a Dnevnik javlja da se samo suđenje odvijalo pod velikim merama obezbeđenja.

PROCES ZA OTMICU IZ 2017. GODINE  Suđenje pod velikim merama obezbeđenja

Foto: privatna arhiva

 

 

Oni su optuženi za otmicu koja se desila 22. maja 2017. godine na Detelinari, kada su uz upotrebu sile i pretnjom ubistva odveli i zadržali oštećenog Cvijetića.

 

Optuženi za otmicu izjavili su na glavnom pretresu septembra 2020. godine, pred većem drugog sudije koji je otišao na novu funkciju, kao i u istrazi, da nisu krivi za delo koje im se pripisuje, niti je odbrana prihvatila pravnu kvalifikaciju krivičnog dela.

Zajedničko za njihove izjave u postupku, kao i stavove njihovih branilaca, jeste da smatraju da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela, odnosno da je učestvovala u ubistvu Teodore Kaćanski, i pokušaj ubistva Nika Uskokovića.

Podsetimo optužnica je podignuta zbog sumnje da su imenovani 22. maja 2017. godine oko 18.30 sati u Novom Sadu, na uglu ulica Kornelija Stankovića i Janka Čmelika, na parkingu, uz upotrebu sile i pretnjom ubistvom, odveli i zadržali oštećenog Cvijetića u nameri da ga prinude da „nešto učini“. Navodno, Goran Kovačević, Dalibor Bogdanović i Vladica Rakić krenuli su kolima nakon dojave V. K. da je ispred zgrade u kojoj stanuje okrivljeni Goran Kovačević viđena osoba koja je uočena u martu iste godine i za koju su okrivljeni Stević, Kovačević i Bogdanović sumnjali da liči na lice koje je učestvovalo u izvršenju ubistva Teodore Kaćanski i pokušaja ubistva Nika U.

Teodora Kaćanski

Facebook

 

 

Kada je oštećeni primetio da ga neko prati i počeo da beži, Rakić je krenuo za njim. On je prišao oštećenom i uperio u njega službeni pištolj i, uz primenu sile i pretnje vatrenim oružjem, oborio ga na zemlju, nakon čega su iz kola izašli Bogdanović i Kovačević, pa su Cvijetića napali uz primenu sile zadavanjem udaraca, šutanjem nogama po glavi i telu. Potom su ga odvukli i ubacili u vozilo, pa su ušli u kola i odmah krenuli da se voze po gradu, te su krenuli u pravcu Sremske Kamenice, a u jednom trenutku, nakon izlaska iz tunela na Mišeluku, naišli su na patrolu policije koja je pokušala da ih zaustavi, nakon čega je pristigla policija, navodi se u optužnici.

(Dnevnik)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading