OD ZVICEROVE ŽENE ODUZET "AUDI" Policija utvrdila da je automobil ukraden
Foto: Printscreen

 

 

Crnogorska policija je saopštila da je luksuzna limuzina, „audi“, vredan oko 65.000 evra koji je vozila Tamara Zvicer, ukraden i da se nalazi na Interpolovoj listi ukradenih vozila. Automobil joj je oduzet u Tivtu i biće vraćen vlasniku.

Tužilaštvo će se tek izjasniti nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja za koje krivično delo će biti gonjena Tamara Zvicer, za koju je rečeno da je „pripadnike jedne organizovane kriminalne grupe“. Osim krivične prijave, protiv nje će biti podneta i prekršajna prijava zbog kršenja Carinskog zakona Crne Gore.

-Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug' – Odjeljenja bezbednosti Tivat, su u nastavku aktivnosti koje se odnose na neutralisanje delovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih lica, oduzeli skupoceno vozilo visoke klase i procesuirali jedno lice iz Kotora.

Naime, policijski službenici su u mestu Opatovo, Opština Tivat, kontrolisali vozilo visoke klase, marke, 'Audi Q8' proizvedeno 2023.godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice T.Z. (39), a koje se u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

-Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od T.Z. je uz potvrdu, oduzeto pomenuto vozilo, za koje je nakon izvršenih vjestačenja i razmene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim djelovima vozila mehanički prepravljen i izmijenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila T.Z.- navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su kazali da je proverom preko NCB Interpol-a Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpol-a i nalazi na listi ukradenih vozila od 19. decembra 2023.

-Policijski službenici Odjeljenja bezbednosti Tivat su od lica T.Z. prikupili obaveštenje a u toku su dalje provere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji dela dok je pored ovih aktivnosti protiv T.Z. podneta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Crainskog zakona Crne Gore.

S obzirom na to da se radi o krivičnom delu, pomenuto vozilo će od lica T.Z. biti trajno oduzeto i kroz modalitete međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom će biti vraćeno vlasniku", zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading