Kristina i suprug
Foto: Printscreen/Foto: Instagram printscreen

Kako je ispričala Kristinina prijateljica, tog 13. februara njen otac je prvo dobio poziv iz vrtića u Bazelu, u kojem su njegove unuke, od tri i četiri godine, kako bi neko došao da ih pokupi.

- On ih je odveo kući gde je bio Mark, koji je rekao da njegove žene nema ceo dan i da se to nekad dešava, uveravajući ih da ne treba da brinu. Satima se pretvarao kao da je sve u redu, razgovarajući sa njenim ocem i pripremajući večeru za sve pre nego što je decu stavio u krevet. Čak mu je nudio i nešto da popije. Njen otac je onda otišao da pokupi njenu majku, pa su zajedno došli kod Marka - opisuje prijateljica za Dejli mejl.

Ona dalje dodaje da se majka toliko zabrinula za ćerku da je krenula da zove policiju.

Kristina Joksimović

društvene mreže

 

- Krenula je da prijavi nestanak iako nije prošlo ni 24 sata, a Mark joj je spustio slušalicu. Tada je on počeo da razgovara sa njom, a Kristinin otac je krenuo da pretražuje sve prostorije u njihovoj vili. Kada je stigao do izolovanog bunkera sa debelim betonskim zidovima u podrumu, gde se nalazi vešernica, video je veliku crnu kesu sa plavim pramenovima kose koji su virili. Kada je pronašao njenu odsečenu glavu u kesi, pobegao je iz garaže na ulicu vičući i rekao prolazniku da pozove policiju, pre nego što se vratio kući da se suoči sa svojim zetom, koji je bio zapanjen jer verovatno nije mislio da će neko pronaći njeno telo - naglašava sagovornica.

Ćerkama rekli da im je majka zaspala

Kristinine ćerkice posetile su dečjeg psihologa, koji im je rekao da je njihova mama „otišla da spava“ i da „nije više tu“, ispričao je za medije prijatelj porodice.

Kristinina prijateljica otkrila je i kako se monstruozni Švajcarac ponašao tokom hapšenja.

- Kada je policija stigla u kuću i odvela Marka u lisicama, hladno je rekao njenoj majci: „Pa, rekli ste mi da ćete samo svratiti“. Nije pokazao nikakvo kajanje. Koliko moraš biti poremećen da ne pokažeš nijednu emociju? - pita se ova Švajcarkinja.

Svirepi zločin dospeo je u javnost tek prošle nedelje jer su lokalni mediji u Švajcarskoj objavili detalje sa suđenja osumnjičenom Marku.

Švajcarska

Instant street view

 

On je optužen da je suprugu najpre zadavio, zatim telo raskomadao ubodnom testerom i baštenskim makazama, a delove samleo u blenderu. Delovi su bukvalno pretvoreni u kašu jer je korišćena i hemikalija.

Lokalni novinari posetili su grob srpske manekenke u Bazelu gde su zatekli potresnu poruku njenih ćerkica. One su na ručno napravljenom srcu, na srpskom, napisale „Mama, volimo te”.

Roditelji idu kod psihijatra

Jedan prijatelj (59) porodice rekao je da je ubistvo Kristine bilo „ogroman šok“ za porodicu.

- Njen otac je jak i nekako se drži, ali očigledno je da mu je trenutno potrebna psihološka pomoć. Njena smrt ga je razbila. Majka je potpuno uništena. Svakodnevno ide kod psihijatra, ne može da se nosi sa tim, što je razumljivo - kaže prijatelj.

Obdukcija je pokazala da je Švajcarac odrubio Kristini glavu i isekao joj matericu pre nego što je neke delove njenog tela usitnjavao u blenderu.  On je pre toga pažljivo i precizno izvadio njenu matericu. Obdukcija je takođe otkrila da je pre nego što ju je raskomadao osumnjičeni odsekao Kristinine noge i prešao na dezartikulaciju - uklanjanje kosti iz zgloba, poput amputacije njene leve nadlaktice, podlaktice i desne potkolenice. Kristini je grubo odsekao gornji deo kičme da bi je obezglavio i dalje prepolovio njen torzo iznad karlice.

Kristina Joksimović

društvene mreže

 

Kristina Joksimović je poreklom iz Republike Srpske, iz Modriče, a u Švajcarskoj je bila poznata manekenka i bivša finalistkinja izbora za mis Švajcarske.

Sa suprugom je bila u braku od 2017. godine.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading