"ESKOBAR ME JE TERAO DA UBIJEM NEKOG DRUGOG!" Šokantne tvrdnje osumnjičenog za likvidaciju na pumpi u Rušnju
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Ročište je održano u Višem sudu u Beogradu, a za ovaj zločin, koji se dogodio 9. marta prošle godine na benzinskoj pumpi u Rušnju, optuženi su Luka Vučetić, Stefan Zlatanović, Marko Pjanović i Azra Šabanović, dok peta osoba, naručilac ubistva, i dalje nije poznata.

Na jučerašnjem suđenju okrivljeni Zlatanović je iznosio odbranu više od četiri sata.

„Nosim ga na duši“

Zlatanović kaže da je pokušao da se izvuče iz cele priče.

- Luka i ja smo imali oko 8.000 evra. Mislili smo da to odnesemo Ranku i da pitamo koliko još treba da nadoknadimo što su plaćali stan i da vratimo sve pare koje su nam dali jer nismo hteli da ubijemo čoveka. Na kraju jesam ispao ubica, ali meni to nije bila namera. Svaki dan kad se probudim imam misao: „Ubio si čoveka“. Nosim ga na duši - rekao je.

On je ispričao kako 2020. godine nije mogao da nađe posao roštilj-majstora, niti neki drugi, jer su svi tražili potvrdu da nije osuđivan, a on je tada tek izašao sa četvorogodišnje robije.

- Onda sam dobio poziv druga iz Kanade da dođem u Beograd, gde su me čekali njegovi drugovi Bane i Vlada. Bavili su se kupovinom polovnih automobila, a meni su sredili da ih prevozim - opisao je Stefan.

Alo!/Nikola Todorović

 

Nakon toga je opisao kako je usledio posao sa oružjem u koji je uveo druga Luku Vučetića, ali da je od 25. januara prošle godine do kraja marta preuzeo samo jednu torbu.

- Posle toga su nam zadali da pratimo jednog čoveka. Ne smem da kažem kog i da mu postavimo eksploziv u auto i aktiviramo ga čim neko uđe u auto, nebitno da li je on, žena ili dete. Ali ja nisam hteo nikog da ubijem i tada su krenuli problemi. Vlada i Bane su nekom poslali poruku i taj neko je odgovorio da se sutradan, 8. marta, „nacrtamo na benzinskoj pumpi u Rušnju“, kao i da nam je rečeno da ćemo se naći sa Rankom Crnogorcem, odnosno Rankom Eskobarom - navodi Zlatanović za govornicom suda.

On je istakao da Eskobara nije poznavao, već da su mu rekli da preko njega ide prodaja oružja, a da je „prodaja automobila samo paravan”.

Foto: Alo!

 

- Luki tog 8. marta nije bilo dobro, pa sam poveo devojku jer sam znao kakav je kodeks, da me neće maltretirati pred porodicom ili devojkom. Kad smo se našli, Ranko je vozio, ja sam sedeo na suvozačevom sedištu, a devojka iza. Na okretnici kod Sremčice je stao i zvao me da izađem iz auta na pet minuta. Rekao je da sam namazano poveo devojku i da bi me išamarao zbog toga. Rekao je da sutra u isto vreme vratimo automobile, telefone, bombu i pištolje i da imamo 48 sati da ubijemo tog čoveka kako znamo i umemo, rukama, kamenom, lukom i strelom - rekao je okrivljeni.

„Molio sam se da me nađe policija“

Stefan je ispričao da su nakon zločina pobegli u štek-stan.

- Kad sam došao u stan povraćao sam, oblio me je znoj. Rekao sam devojci šta smo uradili i da ide, ali ona nije imala gde, pa je ostala. Molio sam Boga da me uhvati policija, a ne Vlada i Bane ili neko od njihovih ljudi. Čuo sam policijske helikoptere. Kada je policija pokucala, otvorio sam, odmakao se i podigao ruke. Svanulo mi je kada sam odveden u CZ. Omladina ne treba da se meša u ovakve poslove, posle ne mogu da se izvuku. Vidite gde sam ja završio i kako ću proći. Kajem se zbog svega i kunem dan kada sam došao u Beograd - zaključio je.

Zlatanović je napomenuo da im je Radošević pretio da će „prvo da im pobije porodice, da pusti da ih sahrane, pa da će onda žive da ih odere“.

Zatim je opisao kobni 9. mart, kada je Ranko izrešetan u kafiću benzinske pumpe u Rušnju.

Foto: Alo!

 

- Trebalo je da Vlada i Bane čekaju mene i Luku na zadnjem ulazu kafića, ali ih nigde nije bilo. Videli smo Ranka kako priča telefonom. Video nas je i krenuo je da izvadi pištolj. Ja to nisam video, Luka mi je rekao da Ranko vadi pištolj iz torbice i onda izvadio pištolj i počeo da puca u Ranka. Ispalio je četiri, pet metaka, ali Ranku nije bilo ništa, pa smo mislili da ima pancir. Ranko je krenuo u kafić, a ja za njim i počeo sam da pucam, u leđa, mislim. Pošto sam mislio da ima pancir, kad je pao, prišao sam mu i pucao mu u glavu, a onda smo pobegli automobilom - zaključio je optuženi Zlatanović.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading