krit
Foto: Printscreen/printscrinMegatv

Kažnjena bahatost! Srbin koji je na Kritu u razmaku od 10 dana izazvao dve nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a dve povređene osuđen je u Grčkoj na kaznu robije od sedam godina i tri meseca! Ono što je paradoks je da je i sam Srbin tražio da ga što više kazne jer je rekao da će ponovo učiniti isto!

Srpski državljanin je najpre udario starca, koji je posle 24 sata preminuo, a zatim je deset dana kasnije povredio dve Čehinje. Posle prve nesreće su mu oduzete dozvola i dokumenta, a on je uprkos tome, posle nekoliko dana iznajmio auto i napravio novi haos. Da stvar bude još gora, bio je pod uticajem alkohola sve vreme.

 - Srbina su sa lisicama policajci doveli u sud. Njegova fotografija je osvanula na svim mogućim grčkim portalima. Drugo vozilo je iznajmio zahvaljujući lažnoj dozvoli nakon što mu je prava oduzeta jer je usmrtio starca - navode grčki mediji.

Nakon održanog ročišta, bahati srpski državljanin je osuđen robije od sedam godina i tri meseca, a njegove reči šokirale su  sve prisutne.

- Hoću da idem u zatvor i treba da budem iza rešetaka! Ako me opet pustite na slobodu, ja ću ponovo uraditi isto, opet ću nekog povrediti ili ubiti, jer ja sam svestan svoje zavisnosti od alkohola. U zatvoru ću dobiti pomoć oko lečenja - rekao je Srbin u sudu, a nakon što je čuo presudu, počeo je da se smeje.

Uoči suđenja, oglasila se i ćerka starca (85) kojeg je usmrtio.

-  Molim vas da se nešto učini, da ne poginu drugi ljudi! Nije mu prvi put da je vozio pijan. Dvadeset dana pre nego što mi je ubio oca svaki dan je dolazio u kafanu u gradi Siti, gde se opijao. Zamalo je i dete udario - ispričala je ćerka za grčke medije.

Podsetimo, srpski turista bez dozvole automobilom je ubio jednu osobu, dve ranio, a sve u roku od deset dana, glasili su naslovi po grčkim portalima! Najpre je 3. septembra pregazio starca, koji je podlegao povredama, a zatim je 13. septembra povredio dve Čehinje, koje su, srećom, prošle sa lakšim povredama.

- Pijan je povredio dve žene u mestu Mali, na ostrvu Krit. Incident se dogodio nedaleko od arheološkog nalazišta, kada je iznajmljenim automobilom povredio dve Čehinje starosti 50 i 25 godina. Srećom, zadobile su lakše povrede. Odmah je uhapšen, a utvrđeno je da je vozio bez dozvole, a kad je podvrgnut alkotestu, pokazalo se da je bio pijan. Odveden je u policijsku stanicu, gde je uočeno da nema nikakva dokumenta, s obzirom na to da je prethodno već učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći - navodi grčki portal protothema.gr 

Doveo u pitanje rad grčke policije

Ovaj slučaj otvorio je brojna pitanja u Grčkoj, a između ostalog, jedno od njih je ko je Srbinu iznajmio automobil kojim je izazvao drugu nesreću, s obzirom na to da je posle prve nesreće ostao bez dokumenata i dozvole.

- Ovaj niz nesreća postavlja pitanja o bezbednosti i nadzoru vozača na ostrvu. Dovedena je u pitanje procedura provere i praćenja vozača, posebno onih koji iznajmljuju vozila. Upotreba alkohola u kombinaciji sa nemanjem vozačke dozvole ukazuju na potrebu strožih mera i veće budnosti lokalnih vlasti kako bi se sprečile tragedije - piše protothema.gr.

Neki mediji su čak pisali da je Srbin zapravo oteo dve Čehinje i da je došlo do nesreće, međutim, nema još zvaničnih informacija šta se tačno desilo sa dve žene.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading