sima balašević
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

Kako saznajemo, osumnjičeni D.B. (46) se kod tužioca branio ćutanjem, iako je prethodno najavio da će izneti svoju odbranu.

- U policiji je rekao da će odbranu izneti u tužilaštvu, međutim, predomislio se. Ipak, sud je imao dovoljno dokaza da ga zadrži u pritvoru do 30 dana. Forenzičari su sakupili materijalne dokaze sa mesta ubistva, a Zavod za sudsku medicinu u Nišu je intenzivno radio baš na sakupljenom materijalu. Nedvosmisleno je mnogo njegovih DNK tragova na mestu ubistva -objašnjava za Alo! izvor blizak slučaju.

Povodom hapšenja osumnjičenog za ubistvo juče se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je otkrio detalje zločina.

- Kako se sumnja, on je u noći između 8. i 9. septembra razbio staklo na vratima kuće S. B. (90) u selu Bogovina, a potom ušao unutra i naneo mu povrede u predelu glave i tela od kojih je ovaj devedesetogodišnji muškarac preminuo. Policijski službenici su na licu mesta zatekli beživotno telo S. B. vezanih ruku i nogu - saopštio je ministar.

Kako se dalje naveli, policija je izuzela tragove sa lica mesta na osnovu kojih je identifikovan D. B. iz sela Podgorac, osumnjičen za ovo krivično delo. Nakon intenzivne potrage i operativnog rada, policija ga je pronašla i uhapsila.

On se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, za koje zaprećeno od 10 godina do doživotne robije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading