Nesreća
Foto: Alo/Foto: Sandžak Danas / 192.rs

Stravična saobraćajna nesreća koja se dogodila kod Ušća potresla je regiju, nakon što je majka, Mirjana L. (32), bila svjesna dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, a svi ostali članovi njene porodice, uključujući troje djece i komšinicu Dijanu K. (27), smrtno su stradali. Vozač oklopnog vozila Vojske Srbije, M. V. (54), zadržan je u policijskom pritvoru zbog sumnje da je izazvao ovu tešku saobraćajnu nesreću.

Prema zvaničnim informacijama, M. V. je priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a istraga je u toku. Nesreća se dogodila kada je vozač oklopnog vozila prešao na suprotnu stranu puta, te izazvao direktan sudar s automobilom marke “Ford”, u kojem su se nalazili Danijel L. (33), njegova djeca L. L. (10), L. L. (7), M. L. (1), kao i komšinica Dijana K. (27). Na licu mesta, svi putnici, osim Mirjane L., preminuli su od zadobijenih povreda, dok je ona s teškim telesnim povredama prevezena u bolnicu.

Nesreća se dogodila kada je vozač oklopnog vozila prešao na suprotnu stranu puta, te izazvao direktan sudar s automobilom marke “Ford”, u kojem su se nalazili Danijel L. (33), njegova djeca L. L. (10), L. L. (7), M. L. (1), kao i komšinica Dijana K. (27). Na licu mesta, svi putnici, osim Danijelove supruge Mirjane L. (32), preminuli su od zadobijenih povreda. Mirjana L. prevezena je u bolnicu s teškim telesnim povredama.

Vozač oklopnog vozila je prema pisanju medija imao je više od 0,20 promila alkohola u krvi, što je protivno pravilima Vojske Srbije koja nalažu nultu toleranciju na alkohol za pripadnike u službi. Zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, M. V. je zadržan u pritvoru do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nesreća je izazvala šok u zajednici, posebno zbog tragičnog gubitka cele porodice Lazović i komšinice Dijane K. Danijel L., koji je bio zaposlen u kasarni u Raški, poreklom je iz  Novog Pazara, gde je i odrastao. On i njegova supruga Mirjana preselili su se u Rašku pre nekoliko godina, kada je Danijel dobio posao u Vojsci Srbije.

Policija i nadležne institucije nastavljaju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće, a vozač oklopnog vozila će odgovarati za svoje postupke pred zakonom.

(Sandžak danas)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading