Umrlica
Foto: Alo/Alo

Sahrana Danijela Lazovića (33) i njegovo troje dece, biće obavljena sutra u podne na groblju kod Petrove crkve!

Podsetimo, tog kobnog jutra, Lazovići su zajedno sa komšinicom Dijanom krenuli ka Studenici, na vašar povodom praznika Male Gospojine. Na putu ka tradicionalnom okupljanju, njihovi životi su tragično prekinuti.

Na mestu su poginuli vozač auta Danijel Lazović (33), njegovo troje dece uzrasta godinu, sedam i deset godina, kao i njihova komšinica Dijana K. (27), a preživela je jedino majka stradalih mališana, Danijelova supruga Mirjana Lazović (32). Svi su iz okoline Raške.

U međuvremenu porodice su objavile i čitulju na kojoj je Danijel sa decom.

- Prvi rezultati iz istrage ukazuju na to da je vozač borbenog oklopnog vozila iznenada prešao u suprotnu traku i direktno udario u automobil, u kom je bila petočlana porodica i njihova komšinica. Od siline udarca, teški oklopnjak je bukvalno pregazio automobil, smrskao ga, pa ga odvukao u jarak pored puta. Otac, troje dece i komšinica su na mestu ostali mrtvi, dok je Mirjana ostala živa zaglavljena u smrskanom vozilu, kog je pritisnuo "pasars", težak skoro 18 i po tona. Spasioci su dali sve od sebe da je što pre izvuku, ali bilo je potrebno dva sata da najpre dizalicama uklone oklopnjak, a onda da iseku zdrobljeni auto i oslobode je. Bila je u svesnom stanju kad je predata Hitnoj pomoći - rekao je naš izvor.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je vozač "pasarsa" imao 0,2 promila alkohola, što je protivzakonito, pošto ne postoji tolerancija za alkohol za vozače vojnih vozila. Njemu je u međuvremenu određen pritvor do mesec dana.

U MUP su potvrdili da se vozač "pasarsa", koji je skrivio tragični udes, tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Inače Mirjana Lazović juče je u ekskluzivnoj ispovesti za Informer objasnila kako je došlo do tragedije.

- Suvozač sam bila, svi se čude kako sam ostala živa. Joj majko, ima li Boga?! Nema sigurno čim je uzeo Danu i decu. Šta će mi život sada bez njih, sada mi ne treba. Joj, Dane, nismo se ovako dogovorili... dogovorili smo se da spremamo slavu... Joj što će mi život sad bez njih" -kukala je majka koja je u sekundi ostala bez troje dece i supruga i dodala da je suprug pokušao da izbegne udes.

- Taj vojnik u vozilu je išao pravo na nas, kao da hoće da nas ubije. Ako verujete, nit se znalo kada je bio kod sivih kola, a kada je bio tu kod nas. Muž je pokušao da izbegne, ali nije mogao. Išao je na sred ulice. Ne znam da li je zaspao ili je bio pijan, ubio mi je troje dece.  Celu porodicu mi je ubio! Ako ima pravde, nikad da ne izađe iz zatvora! Proklet bio! Joj crni jadi, zbog njegovog pijanstva, meni je ubio celu porodicu. Joj živote, joj deco, sestro... Ne dao Bog nikome - proklinje Mirjana vozača vojnog oklopnog vozila.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading