Mika Aleksić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

U Višem sudu u Beogradu odloženo je suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole. Suđenje je odloženo zbog zdravstvenog stanja optuženog koji nije došao na današnje suđenje. Njegov branilac Zoran Jakovljević istakao je za "Alo!" da Aleksić ima kancer debelog creva.

- Imao je zakazanu hemo terapiju u petak. Bio je uporan, stalo mu je da skine ljagu sa sebe, a svestan je činjenice da su mu dani odbrojani. Mika ima rak debelog creva koji je metastazirao. On je takoreći nesposoban da prati suđenje - rekao je advokat Jakovljević.

On je istakao da je otac Milene Radulović, kako tvrdi "fizički nasrnuo" na Aleksićevu suprugu, dok se nalazila ispred sudnice.

- Mikina supruga Biljana prilazila je sudnici iz razloga jer je do vrata donosila dokumentaciju koju smo zadoravili u fascikli, a koju smo morali da prikažemo sudu. Ona je istu dodala mom kolegi advokatu na ulazu. U jednom trenutku se otac Milene Radulović izdvojio iz grupe iz koje je stajao. Krenuo je ka njoj i krvnički je ramenom udario u njeno rame. Ona je posrnula i skoro pala na pod. To se sve desilo ispred sunice. Mi to nismo znali jer smo bili unutra, a što ćemo kasnije saznati. Takođe ima svedoka koji su to videli, a ima i video nadzor. Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv njega. Ovakvo ponašanje nije dopustivo ni prema bilo kome - rekao  advokat Mike Aleksića. 

Na današnjem ročištu sudija je naložio da se, s obzirom da Aleksić počeo da prima hemioterapiju, dopuni veštačenje kako bi se utvrdilo da li je sposoban da prisustvuje i prati suđenje.

Prethodno suđenje koje bilo u petak je traualo krako jer je takođe odloženo zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja. Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading