Danka Ilić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković / Printskrin

Skoro pola godine sakupljani su dokazi protiv dvojice optuženih dok su oni bili u pritvoru. Saslušano je na desetine svedoka, veštačeno preko 50 tragova, optuženi su pred nadležnima najpre priznali, a potom porekli zločin. Višem sudu u Zaječaru dostavljeno je sve što je sakupljeno za pola godine vezano za ovaj slučaj, a sud će odlučiti šta će prihvatiti, a šta odbaciti od dokaza.

- Optužnica je predata. Sadržaj je preobiman obzirom na mnogobrojne svedoke, izjave optuženih koje su kontraverzne, veštačenja automobila, kamera... Optužnica se zasniva na svim dokazima koje imamo, počev od priznanja optuženih, preko toga da su jedino oni bili na mestu zločina. Tražimo za obojicu doživotni zatvor. Takođe, od suda tražimo i produženje pritvora za obojicu optuženih – nezvanično saznajemo u tužilaštvu.

Kako će sud odlučiti, nema ni nagoveštaja, obzirom da materijalnih dokaza nema, kao što nema ni tela dvogodišnje  devojčice. Suđenje će početi odmah nakon uvida u mnogobrojnu papirologiju.

Tužilaštvo traži doživotni zatvor za obojicu optuženih. Takođe, tražimo produženje pritvora. Sva dokumentacija je predata Višem sudu u Zaječaru. Optužnica se temelji na njihovim priznanjima koji su validni jer su dati uz prisustvo njihovih advokata, iako su obojica kasnije sve negirali. Temelji se na mnogobrojnim dokazima koje smo sakupljali pola godine, počev od toga da su samo oni bili na mesto zločina, preko veštačenja kamera, izjave svedoka i drugih dokaza koje smo sakupili. Višem sudu je predata sva papirologija, oni će odlučiti o njihovoj kazni, a nadamo se da će obojicu proglasiti krivim za teško ubistvo – saznajemo nezvanično u tužilaštvu.

Višem sudu je predato na desetine i desetine pisanih svedočenja, izjava, priznanja i negiranja optuženih, veštačenja automobila, kamera... Zadnju reč daće sud...

Suzana Božinović

BONUS VIDEO

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading