svetlana dragijević
Foto: Alo

Dejan Dragijević, koji je danas optužen za ubistvo devojčice Danke Ilić (2) devojčicu je ugušio u gepeku službenog automobila, navodi se u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru koja je danas podignuta za ubistvo devojčice, piše "Blic".

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2),otkriva nove detalje gnusnog zločina, ali i kako su se okrivljeni za ubistvo male Danke rešili tela.

Prema informacijama do kojih smo došli u optužnici se navodi da je Danka Ilić ubijena 26. marta oko 13.53 sati u Banjskom polju.

- Oni su u povratku sa radnog zadatka, dok su se kretali službenim vozilom kojim je upravljao Srđan Janković, a Dejan Dragijević bio na mestu suvozača udarili devojčicu Danku llić usled čega je ona pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je uočio Dragijević i o tome obavestio Jankovića - navodi se u optužnici, a saznaje "Blic".

Uklonili telo Danke da im se ne bi sudilo za nesreću

Kako je dalje utvrđeno, oni su se tada dogovorili da uklone telo devojčice, ali i da ukoliko je živa je ubiju i telo sakriju kako ne bi bili otkriveni i krivično gonjeni zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Dragijević je izašao iz vozila i podigao Danku sa zemlje, stavio u zadnji deo vozila. Kada je uočio da Danka daje znakove života on ju je ugušio rukama. Kada je Danka preminula vratio se na mesto suvozača u vozilu u kome je Janković sve vreme sa mesta vozača pratio šta radi Dejan Dragijević i osmatrao da neko ne naiđe kako bi u tome upozorio Dragijevića te i čekao da Dragijević liši života Danku i vrati se u vozilo - utvrdilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Prema navodima iz optužnice, okrivljeni su se tada dogovorili da telo deteta ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru. Janković je vozio, zaustavio automobil, a kako je utvrdilo tužilaštvo, iz istog izbacio Dankino telo na deponiju.

Ovo su dokazi protiv okrivljenih za ubistvo Danke Ilić

Potom su se odvezli i vozilo ostavili na svom radnom mestu u Vodovod Bor.

Kako smo ranije objavili, optužnica se zasniva na svedocima koji su posvedočili da su okrivljeni bili na licu mesta gde je devojčica nestala i nastradala, ali i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali da su oni bili u vreme devojčicinog nestanka na mestu gde je ona poslednji put viđena.

- Takođe, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mesta u vreme nestanka Danke, a to je povrdio i snimak sa nadzorne kamere. Takođe, njihov iskaz koji su dali u tužilaštvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dat uz prisustvo njihovih branilaca i on je verodostojan - kaže izvor "Blica".

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

Optužnica i protiv oca jednog od osumnjičenih

Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog dela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Prva izjava majke Danke Ilić. 

Majka Danke Ilić oglasila se nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih. Njenu izjavu pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading