raška
Foto: Alo/Alo

Piše: Slađana Stepanović

Ova tragična nesreća odnela je živote Danijela Lazovića, njegove troje dece i komšinice Dijane Kutlačić, dok je jedina preživjela supruga i majka, Mirjana Lazović Bugarić, sa tugom i bolom ispratila svoju porodicu na večni počinak.

raška

Alo

 

 

Atmosfera na sahrani bila je sablasna, dok se čula samo tišina i zvuk crkvenih zvona. Mnoštvo ljudi, među kojima su bili i svi gradski i lokalni funkcioneri, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, vojni vrh Srbije, Rasim Ljajić, , kao i generali i pukovnici Vojske Srbije, okupilo se kako bi odali počast stradalima.

Pripadnik Vojske Srbije nosio je krst za Danijela, dok su iza njega išla tri bela krsta za stradalu decu. Tokom opela, mnogima je bilo teško da zadrže suze. Deca su ispraćena u belim kovčezima, što je dodatno pojačalo osjećaj tuge među prisutnima. Jedna žena je pala u nesvest, te joj je hitna pomoć odmah ukazala pomoć.

raška

Alo

 

 

Od Lazovića se  se potresnim govor oprostio njegov komadant.

- Retko se viđa takva ljudina i takac vojnik. Dok je bio frizer kod nas uvek sam voleo da popričam sa njim.Najviše je pričao o svojoj porodici i o tome koliko je ponosan na njih. Poslednji put se hvalio kako mu je sin nedavno krenuo u prvi razred. Bio je izuzetan kolega. Uvek spreman da ispuni svaki zadatak i da pomogne svakom kome je to bilo potrebno, pa i da često puta odmeni nekog na straži. Ovo nije kraj. Znam da ćemo se opet sresti u nekom nebeskom bataljonu - rekao je komandant.

raška

Alo

 

 

Sahrana je obežena i počasnom paljbom Vojske Srbije u čast Danijela, a prisutni su čuli i pesmu “Tamo daleko,” simboličnu melodiju koja je pratila ovaj tužan ispraćaj.

Slomljena majka zanemela je samo kada joj je vojnik predao zastavu. Izgledalo je kao da nije svesna gde je i šta se sve dešava. Kada su grobari nakon govora krenuli sa ukopavanjem, Mira je klekla i uhvatila suprugov sanduk.

-Dane, živote moj, ne idi, ne ostavljaj me. Ja ne mogu bez tebe i dece. Vodite i mene - jaukala je ona i nije davala radnicima da preuzmu sanduk.

 Onda je klekla pored kovčega najstarije ćerke i kroz plač joj tepala.

Novi Pazar danas je bio grad tuge, a bol i suze obilježili su ovaj posljednji ispraćaj porodice Lazović. Istraga o nesreći je još uvijek u toku, dok porodica i prijatelji traže utjehu u zajedničkom sjećanju na preminule.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading