raška
Foto: Alo/Alo

Piše: Slađana Stepanović

Grobljem se prolamao njen jauk, dozivanje dečice i Danijela. Prizor je bio pretužan. Majka skrhana bolom opraštala se od svoje dece i za svakog od njih imala je poruku.

raška

Alo

 

Kada je na red stigao bebin kovčeg, nju je bol načisto srušio.

- Ne dam moju bebu. Pustite je, ide mama sa vama.Čekajte me.Deco moja, Dane moj, vodite me. Nema meni života- zavapila je slomljena žena.

Njen kum i Danetov kolega bio je sve vreme uz nju i pokušavao da je podigne sa zemlje, sa njenim ocem.

Međutim ona je ponovo zavapila.

- Sve sam izgubila, Bože zašto si mi ih sve uzeo... Dani, čuvaj decu dok ne dođem - plakala je Mirjana.

Onda je klekla pored kovčega najstarije ćerke i kroz plač joj tepala.

- Ćerko moja, prvenče moje, zašto ostavi majku, šta će sada mama bez tebe. Ustani, milo moje, pričaj sa mamom-govorila je ona, a grobari su to iskoristili da spuste Danetov sanduk dok ona ne gleda.

Majka je na glavi imala gazom pokrivenu posekotinu na glavi, koja je bila preko celog čela. Nju je, pored drugih povreda u vidu opekotina i posekotina, zadobila u saobraćajki, koju njena porodica nije preživela.

raška

Alo

 

 

Podsetimo, u sudaru je učestvovalo vozilo "ford" kojim je upravljao Lazović i vozilo Vojske Srbije koje je vozio M. V.

Grad Novi Pazar i Opština Raška proglasili su 24. septembar Danom žalosti zbog tragično stradalih žitelja te dve opštine u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu oko 13.20 časova na putu između Kraljeva i Raške, u mestu Bojanići.

U sudaru vozila Vojske Srbije i putničkog automobila život je izgubilo pet osoba, dok je jedna osoba zadobila teške povrede.

Poginuli su vozač i putnici u putničkom automobilu: D. L. (33), L. L. (10), L. L. (7), M. L. (1) i D. K. (27) iz Novog Pazara i Raške, dok je teško povređena M. L. (32).

Žena preživela u nesreći u kojoj su poginuli njeno troje dece, suprug i prijateljica, otpuštena je iz opšte bolnice u Kraljevu na lični zahtev.

Iz lokalnih samouprava Grada Novog Pazara i Opštine Raške apelovali su na medije i ugostiteljske objekte da svoj program prilagode Danu žalosti.

Zastave će biti spuštene na pola koplja, a sve planirane manifestacije biće otkazane ili prilagođene Danu žalosti.

Saučešće porodicama poginulih uputili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik Opštine Raška Darko Milićević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading