buha
Foto: Alo/Masanori Jošida

Protiv Buhe se vodi krivični postupak zbog krivičnog dela teška telesna povreda.

- Protiv okrivljenog N.B. vodi se krivični postupak zbog krivičnog dela teška telesna povreda. Imajući u vidu da je okrivljeni, od momenta obaveštenja javnog tužioca da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, bio nedostupan državnim organima, na predlog javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je doneo rešenje o raspisivanju poternice prema okrivljenom i odredjivanju pritvora. Poternica je realizovana i okrivljeni se trenutno nalazi u pritvoru. Javni tužilac će u zakonskom roku saslušati okrivljenog na sve okolnosti navedene u krivičnoj prijavi i preduzeti sve dokazne radnje u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja - kažu za naš portal u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Javni tužilac će osumnjičenog saslušati zakonskom roku na sve okolnosti navedene u krivičnoj prijavi i preduzeti sve dokazne radnje u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Podsetimo, povređeni muškarac je 9. marta ove godine sam došao u policiju u Surčinu. On je rekao da ga je napao mladić koga je „prvi put video i da ne može da ga opiše.”Nikola je sin Novaka Buhe, starijeg brata Ljubiše Buhe Čumeta. 

Nikola Buha je sin Novaka Buhe, starijeg brata prvog svedoka-saradnika u Srbiji Ljubiše Buhe Čumeta.

Čumetov bratanac je privođen 2017. godine jer je kod njega pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Njemu je policija tada tokom rutinske kontrole pronašla pištolj za koji nema dozvolu i tada je priznao krivicu u zamenu za godinu dana kućnog zatvora. Buha je priznao da je pištolj imao obrisan serijski broj.

Nikola je odležao kaznu, ali nije prestao da pravi probleme.

On je uhapšen početkom 2020. godine pod sumnjom da je sa rođakom Boškom Buhom, Čumetovim sinom, otimao novac od Surčinca A. S. (46). Braća su komšiju pozvala da izađe ispred kuće, pa ga je jedan čvrstim predmetom udario u glavu, nakon čega su mu pomogli da se podigne i iz torbice mu uzeli 500 evra. Potom su otišli do kola, gde su mu vratili 200 evra i rekli mu da ćuti, da ništa ne prijavljuje policiji, a onda su otišli. Za ovo krivino delo osuđen je samo Boško Buha.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading