uroš blažić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Suđenje okrivljenom Urošu Blažić (22) koji se tereti da je 4. maja prošle godine ubio devetoro ljudi, a njih 12 teško ranio, danas se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu. Na današnje ročište pozvano je deset ključnih svedoka, među kojima su Biljana Blažić, majka okrivljenog, njegov prijatelj Nikola Đorđević, rijaliti zvezda, kao i Uroševa bivša devojka A. D.

Uroš Blažić je na prethodnom suđenju u avgustu, podsetimo, hladnokrvno priznao zločin, ali nije želeo da pričao o krvavom piru koji je počinio te noći. Nakon okrivljenog Blažića, o krvoproliću, ali i o bolu koji im je nanesen nakon ubistva dece, svedočili su ožalošćeni članovi porodica koji su u trenu ostali bez naslednika i to bez ikakvog razloga. Atmosfera na suđenju tokom tri dana bila je i više nego napeta. 

Sudija Višeg suda u Smederevu Lidija Jovanovski, koja sudi Blažiću i njegovom ocu, na prethodnom suđenju navela je da se pored saslušanja svedoka, planira i iznošenje dokaznog materijala, brojnih veštačenja koja se nalaze u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu koja je podignuta 18. oktobra 2023, a koja je kasnije potvrđena od strane prvo Višeg suda u Smederevu, a zatim i od Apelacionog suda u Beogradu.

Biljana Blažić, majka ubice Uroša Blažića, na saslušanju u VJT u Smederevu tokom istrage izjavila je "da njen sin nije problematičan, iako je morala da plati 1.000 evra jer je udario policajca!".

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading