viktor đorđević
Foto: Alo/Masanori Jošida

Izveštava sa suda: Mihajlo Žilović

Sa Viktorom Đorđevićem Uroš Blažić se dopisivao neposredno pred zločin i najavio mu je da "ide da pravi masakr" o čemu svedoče brojne poruke koje su razmenili.

- Ostajem pri svojim izjavama. Ne sećam se tačno šta ste me pitali. To je bilo davno. Mi smo se družili, ali trudim se da zaboravim taj događaj. U principu, ostajem pri izjavi koju sam dao tužilaštvu.

Tužilac Olivera Milojević: Da li ste videli da koristi oružje, i kada ste vi koristili njegovo naoružanje?

Viktor Đorđević: Nije mi rekao da je u svađi sa nekim. Jednom mi je pokazao pištolj “tokarev” za koji je rekao da je očev, ali on je mene slagao. Pucao sam iz njega u svinju. U džak u podrumu sam pucao iz startnog pištolja. Sa tim “tokarevim” nešto nije bilo u redu i stojim iza te izjave koju sam pre dao. Slobodno možete da prepišete sve iz moje izjave. Tada je izvadio neku školsku bombu, koja nije prava, kako mi je rekao, a startni pištolj možete da kupite u legalnoj prodaji - tvrdio je Đorđević. 

A onda se osvrnuo na prepisku na Vacapu.

- Napisao sam mu da se smiri, ali ta devojka s kojom se svađao zacrtala je i nije htela da popusti. Imali smo više tih grupa za šalu, gde smo slali slike. Nisu to bile grupe za neke loše i skrivene namere. Uroš je par puta bio sa mnom u teretani, a pretežno je trenirao kod kuće jer je živeo na selu, nije imao teretanu tamo. Sedeo sam kod kuće kad mi je Uroš napisao da ide da pravi masakr, ali nisam ga shvatio ozbiljno. Svašta ljudi kažu u svađi. Nisam mogao da naslutim ni da će da ide da se svađa s nekim, a kamoli da uradi tako nešto. Steroidi mogu da se kupe u slobodnoj prodaji, ima ih na Zelenom vencu. Nisam mu ja dao steroide, rekao sam mu da kupi u slobodnoj prodaji. Koristio je trenbolon - ispričao je Viktor. 

Na konstataciju tužioca Olivere Milojević da precizira koju vrstu steroida Viktor je rekao:

- Taj steroid, kako je rekao, ima najjače dejstvo, ali utiče na psihu. Taj Marko Nikolić me je pozvao i rekao da je ozbiljna situacija. Ja sam se toj devojci javio i pitao šta ima da ulazi u svađu i da on nema nameru da se svađa. Izvinio sam se u njegovo ime, a ona je rekla da nema šta da se izvinjava, da će Uroš da se izvinjava njima iz Urgentnog centra. Zbog toga sam rekao Urošu da sedi kod kuće i da se pripazi - rekao je Đorđević.

Uroš Blažić je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i u Duboni ubio devetoro mladih ljudi, a njih 12 teško ranio.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading