policija interventna
Foto: Alo/MUP

Na koga su ciljali? Prava drama odigrala se juče na Novom Beogradu kada je u jednoj garaži pronađen čitav arsenal oružja sa kojim su povezani hrvatski državljani!

Beogradska policija je opkolila jednu garažu u bloku 29 na Novom Beogradu, a tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je vršio uviđaj na licu mesta. Kako saznajemo, sa ovim arsenalom su povezani hrvatski državljani, a sumnja se da su planirali da u prestonici Srbije izvrše likvidaciju.

U čitavu akciju su bili uključeni MUP i BIA, a u garaži su pronađena dva velika džaka sa ogromnom količinom naoružanja.

- U garaži je pronađen jedan kilogram plastičnog eksploziva, ogromne količine municije, među kojima je i zolja, fantomke, deset kalašnjikova, četiri puške M-56, sedam bombi i više pištolja - navodi izvor za Alo! i dodaje da je sve bilo skriveno u džakovima:

- Sa oružjem su povezani hrvatski državljani, sumnja se da je jedan od njih iznajmio tu garažu i tu smestio naoružanje - kaže naš sagovornik.

Za sada nije poznato šta su planirali sa oružjem i ko je bio njihova meta.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da su pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu juče oko 11.20 časova u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih naprava.

- Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd danas su oko 11.20 časova u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Na lice mesta odmah su izašli i pripadnici Sektora za vanredne situacije.Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi sve neophodne operativne radnje u utvrđivanju svih činjenica i okolnosti i identifikaciji osobe čije je oružje - rekao je ministar Dačić.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
uhapsićemo i vas i Aca Rošavog

27.09.2024 06:52

Jadnici, ponavljate jedan te isti spin. Jel' tolika frka u Vučićevom kartelu? https://rtv.rs/rsn/hronika/u-sklopu-istrage-o-oruzju-u-jajincima-na-nbg-pronadjeno-oruzje-i-eksploziv_770445.html