droga kolumbija
Foto: Printscreen/x.com

 

To je za “Vijesti” kazao izvor iz strane bezbednosne službe, pojasnivši da su ti saradnici više narko-klanova godinama povezani sa švercom kokaina.

“Zaduženi su upravo za prihvat droge”, kazao je sagovorik “Vijesti”.

Kokain spreman za evropsko tržište pre nekoliko dana u luci Kartagena pronašli su i zaplenili službenici Nacionalne policije Kolumbije.

Kontejner u kojem je pronađeno 2.386 kilograma te droge nalazio se na brodu koji je dolazio iz grada Paita u Peruu, a krajnja destinacija mu je bila Španija, odnosno tamošnja luka u Barseloni.

Sagovornik lista iz strane bezbednosne službe i tada je kazao da ispituju je li i ta pošiljka, kao i desetine tona kokaina zaplijenjenih u prethodnik nekoliko meseci, povezana sa balkanskim narko-kartelom.

“Pošiljka je praćena od kada je kokain stavljen u kontejner. Šema je ista kao i u brojnim slučajevima do sada - kontejner za linijski brod sa unapred utvrđenim redom vožnje i lukama. Utvrđujemo da li je u šverc umešan bilo koji član posade broda koji je trebalo da doveze kontejner do Barselone i da je, eventualno, odbaci na otvorenom moru gde bi je preuzeo neko od onih koje smo detektovali u Barseloni”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Istakao je da je u pitanju “grupna” pošiljka.

“ Roba je  namenjena za više kriminalnih grupa koje sarađuju, a to se vidi i po oznakama na pakovanjima kokaina”, kazao je isti izvor.

Zapijenjena droga bila je sakrivena u kontejneru sa kafom, a narko-kartel sa kokainom je spakovao i parafinski vosak, kako bi onemogućio pse tragače da otkriju pošiljku.

(Vjesti)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading