uroš blažić
Foto: Alo/Masanori Jošida

 

za govornicu stala je Biljana Blažić, majka Uroša Blažić. Njoj je najpre sudija pročitala zakletvu.Ona se pred govornicu pojavila u sakou, u crnoj majici, a na levoj ruci imala je torbu.

- Ja bi pre svega želela da izjavim saučešće porodicama. Neću svedočiti, ja sam odlučila da neću da dam izjavu.

Tužilac Ivan Konatar: Imajući u vidu, šta me je navelo da kažem. Biljana Blažić izjavila je saučešće i rekla da je dala izjavu u Tužilaštvu. Smatram da za jučerašnji nedolazak treba da budu kažnjeni, jer se na način kako postupaju vidi kako ne poštuju žrtve.

Anastasija Đorđević:

- Ostajem pri svojoj izjavi. Nemam šta da dopunim.

Olivera Milojević: Da li ste dolazili kod Uroša kući?

- Odlazila sam kod Uroša kući. Videla sam jednom ispod jastuka pištolj. On mi je rekao da se bave lovom. Tražila sam posle to da skloni od mene. Rekao mi je da njegov otac ima lovačke puške. Bila sam i kod njegovih roditelja kući. Upoznala sam njegovog oca, majku, dedu, brata. Njihov odnos je bio sasvim normalan. Imao je više odnos sa majkom. Ja znam za jedan njegov stan u Beogradu. Radiša je samo jednom bio u Šepšinu da ja znam. Kada smo se upoznali, on je bio fin, korektan. Hteo je da ja završim vanredno, da se udam za njega. Poslednji put kada smo se posvađali, tada smo raskinuli. Ja sam videla da se ni sa kim nije raspravljao. Ja sam se njega plašila poslednji put kada smo raskinuli. On se tada promenio. Ja ga nikada nisam videla takvog. Niti me je uhodio ili pratio. Nisam imala strah. Kada smo se posvađali, ja sam pričala da sam mlada, da ne vidim sebe kako on hoće. Ja sam pozvala njegovu majku da me odveze. Rekla je hoću. Posle je on mene odvezao. On je tada u autu počeo da se dere. Izađi iz auta, oteo mi je telefon. Bolje da mu dam telefon, nego da me udavi. Rečenica je bila izađi iz auta, da te ne bi… udavio. On mi je rekao da pištolj drži ispod jastuka kako bi imao u samoodbrani, da nekog zaplaši, da nije pun. Posle Uroša, imala sam vezu sa dečkom iz Malog Orašja. Viđali smo se na seoskoj utakmici. Družila sam se sa nastradalima, a Uroš nije znao da se družim sa tim mladićima. 

Stefan Stefanović pitao je da li je Uroš prisiljavao Anastasiju na seks.

- To je bila poslednje noći kada smo raskinuli. Htela sam tada stvari da skupim. Ponašao se kao da nismo raskinuli. Tada je bio nasilan i morala sam da pristanem.

Branilac Uroša Blažića postavip je pitanje da li se vratila u auto kada ju je izbacio.

- Da.

Anja Talić, devojka sa kojom je Blažić kobne noći imao svađu u Vacap grupi stala je za govornicu.

- Ostajem pri svojoj izjavi.

Olivera Milojević

- Poznavali smo se mesec dana, ja sam njega dva puta videla. Nije pričao da je bio u svađi. U toj grupi ja sam se zvala Majka. Sećam se prepiske o 3. maja. Trećeg maja je Blažić napisao za Ribnikar “Samo neka se roka”. Ta svađa bila je bezazlena. On je krenuo da me vređa. Rekao mi je da sam fuksa, da mi je majka fuksa i sestra. Rekao mi je da sam glupa i da prodajem paprike. Nismo mi puno pričali, ta grupa je bila namenjena za druženje. Kada sam ga videla dva puta normalno se ponašao.

Adv Petar Luković. Zašto Vas je to veče pozvao Vikror Đorđević.

- Ne sećam se.

 

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading