uroš blažić
Foto: Alo/Masanori Jošida

Suđenje Urošu Blažiću (21), koji je počinio stravičan masakr u okolini Mladenovca, ponovo je proteklo burno, naročito kada je njegova majka Biljana Blažić izjavila saučešće porodicama žrtava! Roditelji žrtava su negodovali, nazvavši je licemerom, a Uroš se čak rasplakao jer ga „majka nije ni pogledala!“

uroš blažić

Masanori Jošida

 

Pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću, a ovog puta su se prvi put pojavili članovi njegove porodice. Oni su trebali da dođu u četvrtak, međutim, to se nije dogodilo, zbog čega im je bilo zaprećeno privođenjem.

Uroš Blažić suđenje

Vladimir Marković

 

Bivša devojka: Uroš me je silovao na raskidu!

Bivša Uroševa devojka Anastasija Đ. rekla je da ostaje pri svojoj izjavi, a zatim je odgovarala na pitanja.

- Odlazila sam kod Uroša kući. Videla sam jednom ispod jastuka pištolj. On mi je rekao da se bave lovom. Tražila sam posle to da skloni od mene. Rekao mi je da njegov otac ima lovačke puške. Bila sam i kod njegovih roditelja u kući. Upoznala sam njegovog oca, majku, dedu, brata. Njihov odnos je bio sasvim normalan. Imao je bolji odnos sa majkom. Znam za jedan njegov stan u Beogradu. Kada smo se upoznali, on je bio fin, korektan. Hteo je da ja završim vanredno, da se udam za njega. Poslednji put kada smo se posvađali, tada smo raskinuli - kazala je, i dodala:

-  Plašila sam se njega poslednji put kada smo raskinuli. On se tada promenio. Nikada ga nisam videla takvog. Kada smo se posvađali, rekla sam da sam mlada, da ne vidim sebe kako on hoće. Pozvala sam njegovu majku da me odveze. Rekla je da hoće. Posle je on mene odvezao. On je tada u autu počeo da se dere: „Izađi iz auta“, oteo mi je telefon. Bolje da mu dam telefon nego da me udavi. Rečenica je bila: „Izađi iz auta da te ne bih udavio“. On mi je rekao da pištolj drži ispod jastuka da bi ga imao u samoodbrani, da nekog zaplaši, da nije pun - ispričala je ona, a na pitanje advokata da li ju je prisiljavao na seks, ona je odgovorila:

- To je bilo poslednje noći, kada smo raskinuli. Htela sam tada stvari da skupim. Ponašao se kao da nismo raskinuli. Tada je bio nasilan i morala sam da pristanem.

Za sudsku govornicu je najpre izašao Urošev deda Najdan Blažić, koji je istakao da ostaje pri onom što je rekao u sudu u Smederevu i da neće da svedoči, a zatim je izašla i Uroševa majka Biljana.

- Pre svega, ja bih želela da izjavim saučešće porodicama. Neću svedočiti, ja sam odlučila da neću dati izjavu - kazala je Biljana, a zatim je nastalo komešanje u sudnici.

- Licemer, kako se usuđuje da izjavljuje saučešće - čulo se iz publike.

Kako kažu prisutni, Biljana dok je pričala pogledom je tražila Radišu, a Uroš se rasplakao jer njega nije ni pogledala, a zatim je sve vreme gledao u pod.

Nakon Uroševe majke, za govornicu je izašao njegov rođeni brat Marko Blažić. On je obukao crnu majicu i rekao da neće da svedoči, kao i njegova supruga Željana.

Tužilac Ivan Konatar javio se za reč i rekao da smatra da za nedolazak u četvrtak članovi porodice Uroša Blažića treba da budu kažnjeni jer se na način kako postupaju vidi da ne poštuju žrtve.

Anja T., devojka sa kojom je Blažić kobne noći imao svađu u Vocap grupi, stala je takođe za govornicu i rekla da ostaje pri svojoj izjavi.

- Poznavali smo se mesec dana, ja sam njega dva puta videla. Nije pričao da je bio u svađi. U toj grupi ja sam se zvala Majka. Sećam se prepiske od 3. maja. Tada je Blažić napisao za „Ribnikar“: „Samo neka se roka”. Ta svađa bila je bezazlena. On je krenuo da me vređa. Rekao mi je da sam fuksa, da mi je majka fuksa i sestra. Rekao mi je da sam glupa i da prodajem paprike. Nismo mi puno pričali, ta grupa je bila namenjena za druženje. Kada sam ga videla dva puta, normalno se ponašao - kazala je ona.

Otac monstruma iz Mladenovca

MUP

 

Radiša hteo da ukrade delove oborenog aviona 1999.

Svedok Predrag Puhač, potpukovnik zaposlen u Vojsci, iz Bačke Palanke, takođe je dao svoj iskaz i otkrio neverovatne stvari o Uroševom ocu Radiši.

- Ja sam potpukovnik. Radišu sam upoznao 1994. godine u selu  Sonta. Radili smo u istom divizionu. Nekoliko puta sam dolazio i prvi put čuo da je on bio u Istočnoj Slavoniji. Po pitanju oružja govorio je da „može da uzme ko šta hoće”. Kada je pao avion „nevidljivi”, ja sam pokušao da nađem vojnike. Radiša je pokušao da odnese delove aviona F-117. Kada su nestale bombe, rekao je da mu nedostaje 11 bombi. Ja nisam bio komandir baterije. Posle nekoliko dana rekao mi je da Blažić nije izvestio komandanta bataljona. Ko je ukrao bombe i gde se nalaze, ne znam. Znam da je Radiša kažnjen disciplinski zato što nije izvestio nadležne. Ja sam radio sa njim posle u Rumi. On je bio arogantan, prepotentan. Često je bio na bolovanju. Sedeo je sam u kancelariji, čitao je novine. Nemam ništa pohvalno da kažem. Nije on meni naudio. Čuo sam da je bio problematičan, da je jednom nasrnuo na kontrolora u autobusu. Čudi me da je bio u vojnom arhivu, tu ima dokumenata koja su pod državnom tajnom. Gde god u Vojsci da je radio, o njemu niko neće reći ništa dobro - istakao je potpukovnik.

 

Za govornicu je izašao i Stefan Marković (31), automehaničar, komšija iz Dubone.

- Radišu i Uroša poznajem ceo život. Nismo se družili. Živim na 600-700 metara od njih. Svaki Božić, Nova godina, kada je bila svadba Uroševog brata, pucalo se kao da je bilo ratno stanje. Pucali su sa terase. Video sam i Uroša malog da puca iz pištolja. Najčešće su pucali za Božić i Novu godinu, to zna celo selo. Plašili su se ljudi. Imali su signalne rakete, plašili su da će im zapaliti seno. Vatromet nikada nisam video - prisećao se Marković.

Inače, jedan od svedoka Milan Vesić je u jednom trenutku pao u nesvest dok je davao svoj iskaz.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading