Ubistvo
Foto: Printscreen/prinscrin

Ostvarile mu se crne slutnje! Vasko Lješković (37), visokopozicionirani član škaljarskog klana iz Cetinja, ubijen je u svom dvorištu u Budvi dok je ručao! Lješković već duži period nije izlazio iz svoje dobro obezbeđene kuće, jer je znao da je meta, a kada je prvi put izašao u dvorište da ruča, ubijen je hicem iz snajpera direktno u srce! Danas će biti sahranjen na Novom groblju u Cetinju.

Kako saznajemo, stravičan napad dogodio se u petak po podne, kada je nepoznata osoba iz snajpera pucala na poznatog i visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Vaska Lješkovića. Lješković je ručao u trenutku kada je upucan.

- Lješković je znao da mu je nacrtana meta na čelu zbog čega je živeo pod strogim merama obezbeđenja. Mesecima nije izlazio iz svoje vile koja je opasana visokim betonskim zidovima. Imao je veliko obezbeđenje, kuću sa blindiranim vratima i zaštitnim staklima na prozorima. Nije izlazio, a kada je to učinio prvi put posle nekog vremena, smrtno je stradao. Odlučio je da izađe u svoje dvorište i da ruča. Dok je jeo za stolom, pogođen je direktno u srce iz snajpera i preminuo na licu mesta. Lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju njegovu smrt. I najveće obezbeđenje nije mu pomoglo - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje zastrašujuće detalje likvidacije „škaljaraca“:

crnogorska policija

Foto: RINA

 

- Napadač je pucao najverovatnije sa obližnjeg brda koje je vazdušnom linijom od njegovog dvorišta udaljeno oko 500 metara. Napadač je ispalio samo jedan jedini hitac koji je nesrećnog Lješkovića pogodio u srce. Nije bilo spasa za njega - kaže naš sagovornik, i dodaje da je gotovo sigurno da je reč o još jednoj žrtvi koju je odneo krvavi rat do istrebljenja između kavačkog i škaljarskog klana u Crnoj Gori.

Policija traga za napadačem i patrolira po Budvi i celoj Crnoj Gori, a na oprezu su i službenici sa graničnih prelaza zbog sumnje da bi izvržilac napada mogao da pokuša da pobegne.  

DANAS SAHRANA LIKVIDIRANOG ŠKALJARCA U BUDVI Lješković ručao za stolom, snajper ga pogodio direkt u srce!

Foto: Printscreen

 

Minja izrešetan dok je večerao s prijateljima

Milić Minja Šaković (35), visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, takođe je brutalno ubijen dok je obedovao. Ubijen je 17. juna 2022. godine u restoranu u starom delu Budve, dok je sa svojim prijateljima sedeo i večerao. Njega su prijatelji upozoravali da vide sumnjivog muškarca, međutim, Minja se nije obazirao, već je nastavio sa svojim obrokom. Međutim, njegovi prijatelji su bili u pravu, napadač je ispalio u njega čak osam hitaca, a zatim mu je prišao i overio ga, ispalivši još dva hica.

Više državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se Beograđaninu Luki Pilčeviću (23), okrivljenom za ubistvo Šakovića, sudi u odsustvu u Višem sudu u Podgorici.

U Višem sudu u Podgorici ovaj predlog predložen je, prema pisanju crnogorskog portala RTCG, na kontroli optužnice za ubistvo Šakovića. Prema optužnici, odbegli Beograđanin je direktni izvršilac ubistva, dok je Kragujevčanin Duško Tanasković (30) bio njegov saučesnik.

Povodom ubistva Cetinjanina Vaska Lješkovića oglasila se i crnogorska policija.

- Danas je oko 15.25 sati dežurnoj službi Odeljenja bezbednosti Cetinje prijavljeno da se u dvorištu kuće u tom gradu, koja je ograđena visokim betonskim zidom, nalazi lice za koje se sumnja da je u besvesnom stanju. Policijski službenici odmah su izašli na lice mesta i utvrdili da je reč o V. Lj., na kojeg je pucano i on je tom prilikom smrtno stradao - kazali su u policijskom saopštenju odmah nakon likvidacije.

Kako navode, sumnja se da je neposredni izvršilac ovoga dela sa veće udaljenosti osmatrao oštećenog i lišio ga života.

- Službenici Uprave policije, Odeljenja bezbednosti Cetinje uz podršku službenika Sektora za borbu protiv kriminala i taktičkih jedinica Sektora policije posebne namene preduzimaju intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici u cilju rasvetljavanja ovog događaja, dok su im na raspolaganje stavljene i druge organizacione jedinice iz sastava Uprave policije - zaključuju iz Uprave policije Crne Gore.

DANAS SAHRANA LIKVIDIRANOG ŠKALJARCA U BUDVI Lješković ručao za stolom, snajper ga pogodio direkt u srce!

alo.rs/printscreen

 

Prosviran im mozak dok su jeli sa ženama i decom  

Vođe škaljarskog klana Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43), koji su bili duže vreme u bekstvu, brutalno su likvidirani 2020. godine u poznatom restoranu u Atini dok su večerali sa svojim suprugama i decom. Za vreme bekstva promenili su lični opis, smršali, pustili brade, često menjali mesta prebivališta, kretali se bez obezbeđenja kako ne bi privlačili pažnju. Međutim, to nije bilo dovoljno. Napadači i naručioci likvidacije pratili su ih već duže vreme zahvaljujući kretanju njihovih članova porodice, a zatim su utvrdili da dva puta nedeljno tradicionalno ručaju ili večeraju u istom restoranu. Napadači su prišli nonšalantno naočigled posetilaca restorana, osoblja, njihovih žena i deca i izrešetala ih za stolom, a zatim se udaljili. Protiv Veljka Belivuka, Darka Šarića i još 17 osoba Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu za četiri ubistva u Atini i na Krfu. Organizovana kriminalna grupa je u Atini, kako se sumnja, ubila Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, a na Krfu Alana Kožara i Damira Hodžića.

Kako je Belivukov klana, ali i sam Šarić bio povezan sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, sve četiri žrtve bile su pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana.

 

Inače, Vasko Lješković je rođeni brat Đoke Lješkovića, koji je osumnjičen za šverc cigareta, a interesantno je to da je Vasko ubijen u istom kvartu u kojem je likvidiran Goran Radoman, za koga se ističe da je prva žrtva rata između „kavčana“ i „škaljaraca“. Utvrđuju se okolnosti zločina. 

Vasko Lješković biće sahranjen danas na Novom groblju u Cetinju. Lješkovićeva porodica objavila je i njegovu umrlicu sa terminom sahrane.

„Obaveštavamo prijatelje, rođake, kumove i drugove da je dana 27. 9. 2024. godine tragično nastradao u 37. godini života naš nikad neprežaljeni Vasko Lješković. Saušešće primamo u kapeli na Novom groblju na Cetinju, dana 28. 9. 2024. od 12 do 16 sati i dana 29. 9. od 12 do 15 sati, kada će se obaviti sahrana na Novom groblju“, navodi se u Lješkovićevoj umrlici sa njegovom fotografijom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading