Garaža
Foto: Printscreen/Printscreen

 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija uhapsila dve osobe, od kojih je jedna iznajmila garažu u kojoj je pronađena velika količina oružja.

- Policija je uhapsila dve osobe, od kojih je jedna iznajmila garažu u kojoj je pronađena velika količina oružja. Lišeni su slobode prilikom pokušaja bekstva iz Srbije - navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako smo pisali, policija je prošlog četvrtak u Bloku 29 na Novom Beogradu otkrila garažu ispunjenu oružjem svih kalibara.

Među njima, kako saznaje Blic, nalazile su se i zolje namenjene za probijanje najjačih blindiranih vozila. Oružje je bilo spakovano u džakove, a u garaži su pronađene i fantomke.

Kako saznajemo, uhapšeni za oružje na Novom Beogradu pre privođenja je pokušao da zavara policiju i svedoke tako što je potpuno promenio frizuru, ošišao je na ćelavo svoju izrazito bujnu kosu, međutim to mu nije pomoglo.

- Reč je o ozbiljnoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom drogom. Grupu odlikuje izrazita domišljatost zbog čega su tako dugo radili pod velom tajne - kaže izvor "Blica".

Prema našim saznanjima, oni su bili izuzetno oprezni kako ne bi privukli pažnju policije. Tokom trgovine sa drogom trudili su se da što manje, odnosno kraće budu u blizini narkotika.

- Veće količine droge stavljali bi u neki auto i onda prijavljivali kvar tog auta te pozivali šlep službu da ga prebaci na drugo mesto. Sve sa ciljem da se izbegne iznenadni policijski pretres vozila.Tako se droga prenosila gradom gradom namirujući čitav lanac narkodilera. Nekada je jedan auto sa drogom koji je navodno bio u kvaru menjao i po nekoliko lokacija za nekoliko dana, bez da u vozilo sedne ijedan vozač - dodaje naš izvor.

Automobile sa narko teretom sa mesta na mesto pomerala je šlep služba širom Beograda i droga je nesmetano kružila.

Oružje spremano za likvidaciju osobe do koje nije lako doći

Kako smo ranije pisali, kada je u pitanju oružje iza kojeg kako se sumnja stoji ova kriminalna grupa, sumnja se da se ono već godinama krije na određenim lokacijama, poput ove garaže.

- Sve ukazuje na to da je oružje spremano za likvidaciju ili atentat na osobu do koje nije lako doći - otkrio je dobro obavešten izvor za "Blic".

Među pronađenim zoljama, dodaje, nalazile su se i one za probijanje najjačih blindiranih vozila, a osoba koja je iznajmila garažu predstavila se kao da radi sa vodoinstalaterima.

- Rečeno je da je prostor potreban kako bi se skladištile cevi, a ispostavilo se da su se skladištile vatrene duge i kratke cevi automatskog oružja i zolje - navodi  izvor.

( Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading