Sandra B.
Foto: Alo/Foto: Privatna foto arhiva

Aleksandra B. (35) iz sela Majdan kod Gornjeg Milanovca poginula je 31. avgusta na svom radnom mestu u lokalnoj prodavnici u Gornjem Milanovcu kada ju je prikleštio teretni lift kojim je trebalo da prebaci robu iz podruma u prodajne prostorije. Kako Alo! saznaje, pomenuti lift koji je devojci odrubio glavu nije imao dozvolu!

Na pitanje naše redakcije, da li je lift imao upotrebnu dozvolu, i da li je zaveden u evidenciji, nadležna služba iz Opštine Gornji Milanovac poslala je sledeći odgovor:

- Utvrđeno je da prema navedenom zahtevu podnosioca trgovinska radnja (ime poznato redakciji), nema podataka o izdatim građevinskim i upotrebnim dozvolama - saopštili su iz Opštine.

Vlasnik prodavnice u kojoj se dogodila tragedija javio se na telefon i na naše pitanje da nam prokomentariše činjenicu da lift nije imao dozvolu poručio je kratko.

- Sve što vas zanima pitajte ili u opštini ili tužilaštvu. Ja nisam ovlašćen da dajem te informacije. Hvala - kratko je odbrusio vlasnik trgovinske radnje.

Suprug nastradale Aleksandre sada samostalno izdržava svoja dva sina. Kako je istakao, za Alo! nema šta da kaže jer je, kako kaže, nažalost sve gotovo.

- Imam drugih problema, šta da vam kažem, izdržavam svoju decu. Moram sada da brinem o njima. Što se tiče radnje, lifta i svega ostalog, nema tu mnogo da se kaže. Sada je sve završeno. Razumite me što vam ovako kažem i ne zamerite mi  - rekao je Marko za Alo!, suprug nastradale Aleksandre.  

Stanovnici zgrade šokirani su tragedijom, a nakon dva meseca ne mogu da prođu pored radnje, a da se ne sete ovog nesrećnog događaja.

- Prodavnica u kojoj je ona radila nalazi se prekoputa gradske bolnice. Reč je o velikom dragstoru sa velikim prometom i velikim brojem kupaca tokom dana. Nalazi se baš prekoputa ulaza, tačnije, rampe za ulaz u bolnički krug, a eto, niko nije mogao da joj pomogne - rekao je stanovnik ulice gde se nalazi prodavnica.

Nesrećna žena iza sebe je ostavila dvoje dece, supruga, neutešnu porodicu i trojicu braće.

- Svi koji su je poznavali opisuju je kao anđela od žene. Vredna, poštena. Ima dvoje divne dece. Tog dana kada je poginula uslužila me je, a zatim je nastradala. Kažu da joj je lift odsekao glavu, bilo je dosta krvi, ne znam kako se to desilo, sva se tresem od kada sam čula za tu vest, i posle dva meseca isto se svaki put osetim - ispričala je komšinica porodice nastradale žene.

Na Fejsbuku su se oglasili mnogi građani koji su radili u ovom marketu, a kako tvrde, uslovi su bili očajni.

 - Reč je o montažnom liftu, koji verovatno nikada nije imao upotrebnu dozvolu, a kamoli atest. Gazde su poznati kao bahati ljudi, koji se loše ophode prema radnicima. Uslovi su uvek bili užasni, a magacin sa robom prljav, čak sa izmetom od pacova. Još niko nije objavio, ali vest je proverena - tvrdio je jedan Milanovčanin nakon tragedije za Alo!.

 

 

Tužilaštvo: U toku predistražni postupak


Redakcija Alo! kontaktirala je s Višim javnim tužilaštvom u Čačku, a kako su nam saopštili, u toku je predistražni postupak.

- U vezi s vašim obraćanjem za dostavu odgovora u vezi sa događajem od 31. avgusta 2024. u Gornjem Milanovcu, navodimo da je u toku predistražni postupak i prikljupljanje obaveštenja u vezi sa svim činjenicama i okolnostima koje su dovele do smrtnog ishoda kod sada pok. A. B., te da vlasnik trgovinske radnje nije lišen slobode, kao i da će eventualno veštačenje biti određeno ukoliko krivični postupak bude pokrenut - navode iz tužilaštva.  

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading