Utapanje dečak Zlatibor
Foto: Alo/Foto: Shutterstock/ Zvezdana Gligorijević

Tragedija nad tragedijama! Dečak star svega šest godina iz Beograda utopio se na bazenu u hotelu na Zlatiboru gde je bio na odmoru sa svojom bakom T. I. (66)! Mališana je pumpa bazena gotovo zalepila za dno stomakom nadole. Iako se borio za život, nije uspeo i izdahnuo je!

Kako saznajemo, nezapamćena tragedija dogodila se u utorak oko 21 sat na zatvorenom bazenu u poznatom hotelu „Konak“ na Zlatiboru, gde je mališan boravio sa svojom bakom. Dečak je ušao u bazen da se kupa, a nedaleko odatle se nalazila i baka, ali nažalost, dečaku nije bilo spasa. Lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt, zbog čega je telo poslato na obdukciju.

Prema rečima izvora, dečaka je uhvatio vakuum pumpe koja se nalazila na dnu bazena.

- Do tragedije je došlo kada je dečak zaronio u dečji bazen dubine oko 40 centimetara. Rešetka koja se nalazi na dnu bila je pomerena iz zasad nepoznatog razloga. Pumpa koja se nalazi ispod, koja prečišćava vodu, stvorila je vakuum koji je uhvatio dete za stomak. On je pokušao da izroni, ali nije uspeo, ostao je priljubljen za dno bazena - navodi izvor, i dodaje potresne detalje tragedije:

Bazen

Foto:konakzlatibor.rs

 

- U međuvremenu u bazen su uskočila dva muškarca koja su se nalazila u blizini, ali nisu uspela da pomognu dečaku. Tek kada je došao treći, uspeli su, ali nažalost, sve je već bilo kasno. Dečak je bio na odmoru sa svojom bakom i to veče je nesrećna žena odlučila da unuka odvede na kupanje. Nije najjasnije gde se nalazila u tom trenutku, ali žena se najverovatnije vodila time šta može da se dogodi u bazenu dubokom svega 40 centimetara - kazao je naš sagovornik.

Posle ispita otišao da se kupa, pa nastradao

Nemanja S. (15) nastradao je pre tri godine na bazenu u Sportskom centru „Košutnjak“ u Beogradu. Tinejdžer je posle uspešno položenog maturskog ispita otišao sa drugarima na bazen da se rashladi, a sve se završilo neviđenom tragedijom. Nemanja je preminuo usled teške povrede glave. Prema jednoj verziji događaja, dečak je uskočio u bazen  i udario potiljkom o ivicu, što ga je paralisalo i utopio se, a prema drugoj verziji, dečak je bio pored ivice bazena kada je drugi kupač skočio na njegovu glavu i smrtno ga povredio.

- Meni nema života bez njega. Ljubio sam njegovu modru nogu sat vremena. Otišao je da se s drugarima rashladi na bazenu. Kad su nam javili šta se dogodilo, odmah sam došao. Užas! Zatekao sam svoje mrtvo dete. Nisu uspeli da ga reanimiraju. Meni nema života bez njega, moj život će sada biti na groblju - rekao je tada neutešni otac za beogradske medije.

Kako saznajemo, zbog tragedije koja se ne pamti na Zlatiboru jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je teško delo protiv opšte sigurnosti.

- Vlasnik firme iz Užica koja se bavi održavanjem bazena i sa kojom je hotel „Konak“ potpisao ugovor priveden je u užičku policiju i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Dogodio se propust zbog rešetke i zasad nije poznato zbog čega je ona bila pomerena sa otvora na dnu bazena - kaže naš sagovornik. 

Užička policija se oglasila tim povodom.

- Z. A. (65), odgovorna osoba za održavanjebazena u jednom apartmanskom kompleksu na Zlatiboru, sumnjiči se da nije adekvatno održavao opremubazena u kojem se utopio šestogodišnji dečak iz Beograda - navode iz policije. 

* 2021. - Dečak star 10 godina udavio se na otvorenom Olimpijskom bazenu u Odžacima kada se, kako su navodili mediji, pre otvaranja sezone mališan ušunjao na bazen, a zatim nastradao. Njegov otac je isto veče prijavio njegov nestanak

* 2018. - Tinejdžer A. T. (17) udavio se na bazenu u Jakovu, 15 minuta pre zatvaranja. Prema rečima njegovih drugara, pre zatvaranja hteli su još jednom da se okupaju, pa je tinejdžer zaronio i više nije isplivao.

 * jul 2013. - Dvogodišnja devojčica udavila se u gumenom bazenu u dvorištu porodične kuće u Rumenki kraj Novog Sada. Devojčica je prebačena u bolnicu, ali uprkos naporima lekara, preminula je.

*2011. - Devojčica I. P. (11) iz Kuršumlije udavila se na gradskom bazenu, a niko od ostalih kupača ni spasilaca nije video da se davi. Kada su druga deca primetila, za jedanaestogodišnjakinju je bilo kasno.

 

Ekipa Alo! kontaktirala je s nadležnima iz poznatog hotela da bismo dobili izjavu od njih, međutim, odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Pre tri godine dogodila se slična tragedija kada se devetogodišnji dečak L. M. u večernjim satima udavio na privatnom bazenu dukobokom manje od jedan metar na Voždovcu. Tragedija se dogodila krajem juna 2021. godine, kada je, kako su tada pisali mediji, majka bila u svlačionici. Dečak je pronađen u besvesnom stanju na dnu bazena, hitno je prevezen u Urgentni centar, ali lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt. Dečak je bio epileptičar, pa se sumnja da je mališan u toku kupanja dobio epileptični napad i završio na dnu bazena.

 Z. Gligorijević - M. Žilović

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading