U NASTAVKU SUĐENJA, MILJKOVIĆ ISPITIVAO LALIĆA Svedok detaljno pričao o ubistvima  za koje se grupa tereti
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Miljković je Lalića ispitivao tokom celog ročišta, odnosno tri sata.

Lalić je odgovarajući na njegova pitanja detaljno pričao o ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Na pitanja Miljkovića o mučenju i zlostavljanju I.S. u prostorijama Partizanovog stadiona, Lalić je tvrdio da ga on nije silovao, već da ga je udario nekoliko puta po nogama.

 Okrivljeni-saradnik je na pitanja o oružju rekao da je gledao kad su pripadnici grupe prebacivali pištolje iz jednog automobila u drugi, i detaljno opisao kako je izgledalo oružje iz skrivene prostorije u kući u Ritopeku.

 Lalić je naveo da je Milan Ljepoja sarađivao sa tzv. škaljarskim klanom, i dodao da mu je Belivuk nekoliko puta stao nogom na glavu ali da nije bio mučen pre nego što su ga žicom udavili. Na pitanja Miljkovića o ubistvu Zdravka Radojevića, Lalić je odgovorio da je on (Miljković) dugo hteo da ubije Radojevića, kako bi mu oduzeo novac, nekretnine i drogu.

Miljković ga je ispitivao o ubistvu Aleksandru Gligorijeviću i tada je Lalić ispričao da je on bio u kolima sa Miljkovićem, a da je Marko Budimir pokupio automobilom marke "smart" Gligorijevića.

Lalić je odgovarajući na Miljkovićeva pitanja rekao da on Gligorijevića nije sekao, već da je to radio Miljković i da se seća da je Gligorijeviću bilo urezano "izdaja" na leđima, i dodao da je on učestvovao u prosipanju ostataka tela ubijenog.

Na pitanje kad je počeo da se plaši vođa ove grupe, Lalić je rekao da se nije plašio njih ali se plašio da nešto uradi da ga Miljković ne bi "prodao Zviceru kao teleću plećku kao što je uradio Lainoviću i što je hteo da uradi Brašnjoviću".

Radoje Zvicer je označen kao vođa tzv. kavačkog klana, dok je Lalić ranije pričao da su nakon ubistva škaljaraca u Atini pripadnici grupe ubili Ljubomora Lainovića direktnog izvršioca tog ubistva, a da je tad Milinko Brašnjović otišao u inostranstvo. Optužnicom za ubistva škaljaraca u Grčkoj Brašnjović i Lainović se terete kao direktni izvršioci ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, a kao vođe te grupe označeni su Belivuk, Zvicer i Darko Šarić. Lalić je rekao da se Miljković hvalio da ima dve "kamikaze" u grupi, odnosno ljude koji su spremni da ubiju nekog i dobiju doživotnu.

Pričajući o ubistvu Gorana Mihajlovića Lalić je rekao da mu je tad prvi put Miljković preko telefona pokazao fotografije njegovog ugljenisanog tela, a da je takođe od Miljkovića čuo da su nakon ubistva od Mihajlovića uzeli nekoliko pištolja, mašinu za pravljenje ekstazija i drogu.

Lalić tvrdi da mu je Miljković ispričao da je Mihajloviću ubrizgao cijanid u usta, kao i da mu je živopisno objasnio da je Mihajllović tad počeo da se guši, da stenje i da je brzo preminuo.

Miljković je Lalića ispitivao o njegovom seksualnom opredeljenju i da li je bio u vezi sa muškarcem B. V, što je Lalić negirao i pomenuo da je Miljkovića ostavila devojka koju je voleo više od žene.

Sudija je na početku suđenja konstatovala da optužena Slađana Sekulić nije prisutna, a njena advokatica je obavestila sud da je ona sa detetom na lekarskim pregledima i da će dostaviti naknadno medicinsku dokumentaciju. Pripadnici ove grupe su optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Suđenje se nastavlja u petak kada će Lalića ispitivati Miloš Budimir.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading