Jordan
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Kako je preneo "New Arab", u napadu je ubijen direktor kompanije, državljanin Velike Britanije, dok je pored državljanina Srbije ranjen još jedan Jordanac. Osumnjičeni napadač, otpušteni radnik, je uhapšen.

Napad se dogodio u ponedeljak jednoj fabrici u Akabi.

Prema lokalnim izveštajima, Britanac je bio menadžer u kompaniji i napadnut je od strane maskiranog muškarca, koji je upao u fabriku i otvorio vatru.

Ranjeni srpski državljanin i Jordanac, čiji identiteti nisu navedeni, prebačeni su u bolnicu. Uprava javne bezbednosti objavila je da je osumnjičeni uhapšen nakon 24-časovne potrage, a napad je navodno usledio nakon otpuštanja zaposlenog.

Snimak koji je kružio na internetu prikazuje maskiranog čoveka koji upada u fabriku i puca u troje ljudi iz "kalašnjikova".

Specijalna ekonomska zona Akaba, gde se incident navodno dogodio, je slobodna zona koja je centar za različite industrije, uključujući hemijsku industriju i logistiku, gde su radnici navodno suočeni sa teškim radnim uslovima.

U izveštaju koji je objavljen ranije ove godine navodi se da je za prvih šest meseci 2024. podneto ukupno 173 radne tužbe.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading