sjenica
Foto: Alo/RINA

 

Policijske snage iz Novog Pazara i Sjenice intenzivno tragaju za rođakom, odnosno bratancem, Straje G. (85) iz sela Grgaje na Pešterskoj visoravni, koji se sumnjiči da je protekle nedelje sekirom stricu odrubio glavu, saznaje Alo!.

Ubistvo je otkriveno u nedelju, 29. septembra, kada je jedan od komšija došao da obiđe starca. On je, prema rečima našeg izvora, ušao u kuću i tamo zatekao jeziv prizor.

- Strajino telo se nalazilo na podu kuće. Ležalo je preko trupca, a sa tela je visila glava. Okolo je bila velika lokva krvi. Komšija od šoka u prvom trenutku nije mogao da se osvesti, jer takav prizor za života nije video. On se potom setio da je sa Strajom živeo njegov bratanac, koga u tom trenutku nije zatekao, zbog čega je pozvao policiju - kaže naš izvor i dodaje:

- Dok su meštani sela pokušavali da utvrde šta se dogodilo sa bratancem ubijenog starca, policija je stigla i započela uviđaj. Ubrzo je započeta potraga za bratancem, jer u prvom trenutku nije se znalo da li je i on eventualno žrtva. Međutim, tragovi su ubrzo pokazali da je osumnjičeni za ubistvo. Najverovatnije se zločin dogodio nekoliko dana pre nego što je otkriveno telo - kaže izvor.

Policija

Alo/Masanori Jošida

 

 

Dva nerazjašnjena ubistva na Pešteru

 

Strajina smrt izazvala je strah i nesigurnost među meštanima, koji se prisećaju nerazjašnjenih ubistava iz prošlosti. Pre šest godina, na obroncima planine Giljeva, ubijena je Miladija Kočović (77) dok je sa suprugom i sinom izvodila stoku na ispašu. Njen suprug je prvobitno mislio da je nesretno pala, ali ubrzo je otkriveno da je Miladija ubijena sa dva metka - jednim u leđa iz puške i drugim u slepoočnicu iz pištolja. Iako su ukradeni pištolj, puška i 400 evra sa njihovog imanja, što je potaklo sumnju na pljačku kao motiv, policijska istraga nije uspela pronaći ubice ni nakon šest godina.

Još jedno nerazjašnjeno ubistvo na Pešteru odnosi se na Huseina Derdemeza, učitelja i sakupljača narodnih običaja. On je preminuo od povreda koje je zadobio tokom brutalnog napada u svojoj kući 2011. godine. Nepoznati napadači su ga pretukli, opljačkali i odneli značajnu svotu novca.

 

Kako saznajemo, osumnjičeni je učestvovao na ratištu u Hrvatskoj, gde je čak bio i zarobljen.

- Bratanca je raspad Jugoslavije zateko kao vojnika u Hrvatskoj. Njega su čak svojevremeno zarobile i mučile hrvatske snage. Međutim, on je uspeo da pobegne iz zarobljeništva i pešice da se vrati u Sjenicu, ali to mučenje na njemu je ostavilo traga. Od tada je došao u selo Grgaje i počeo da živi sa stricem Strajom - objašnjava sagovornik i dodaje:

- Bratanac se veoma brzo uklopio u seosku sredinu. Bio je vredan i radan, ali i povučen. Imao je tikove i izbegavao je društvo. Slušao je strica, ali ga se Straja pomalo plašio i izbegavao je da se sa njim raspravlja. Pogotovo kada bi naišao period da je bratanac bio uznemiren i nervozan - otkrio je izvor.

Prema njegovim navodima, Straja se trudio da bratancu pomogne zbog svega što je preživeo.

- Straja je puštao bratanca da se u tim trenucima izduva u šumi. Jednostavno, voleo je da sam šeta šumom i gudurama. Naučio je svaku stazu napamet i vešto se snalazio u šumi. Upravo zbog toga, kao i činjenice da je teren nepristupačan i težak, pogotovo za one koji ga ne poznaju, njemu daju prednost da se skloni u divljini, i mogućnost da pobegne u Crnu Goru - rekao je izvor.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading