Ubice Filipa Zeljkovića Filip Zeljković
Foto: Printscreen/MUP

 

Tokom glavnog pretresa, iznete su tačke optužnice i saslušani okrivljeni. Na narednim ročištima planirano je iznošenje drugih dokaza. 

Na narednom glavnom pretresu, koji je zakazan za 18. oktobar, počeće ispitivanje svedoka, saznaje Dnevnik u Višem sudu u Subotici.

Optuženi Ivan Č. (25) i Predrag M. (35) suočavaju se s ozbiljnim optužbama za teško ubistvo i druge krivične radnje. U ovom kontekstu, slučaj Zeljkovića budi poseban interes javnosti, s obzirom na brutalnost i okolnosti koje su dovele do njegovog ubistva.

Ubice Filipa Zeljkovića Filip Zeljković

MUP

 

 

Mladi vaterpolista brutalno je ubijen 15. oktobra prošle godine, nakon sukoba na benzinskoj pumpi na Segedinskom putu. Konflikt je eskalirao u fizički obračun, koji je završio pucnjavom. Napadači su Zeljkovića i njegovog mlađeg brata presreli na putu prema centru grada, otvorivši vatru, pri čemu je Željković, nažalost, preminuo na licu mesta.

novi sad

Alo

 

 

Na narednom glavnom pretresu, koji je zakazan za 18. oktobar, počeće ispitivanje svedoka

Da podsetimo, Viši sud u Subotici je 22. aprila 2024. godine podigao optužnicu protiv osumnjičenih, a rešenje o njenoj potvrdi postalo je pravosnažno 14. juna 2024. godine. Prema optužnici, Ivan Č. i Predrag M. se terete za teško ubistvo, dok se Predrag M. dodatno tereti za nedozvoljeno posedovanje i promet oružja, kao i falsifikovanje dokumenata. Tokom hapšenja u Somboru, kod optuženih su pronađeni falsifikovani lični dokumenti, što ukazuje na pokušaj bekstva u inostranstvo.

Ivan Č., koji je već osuđivan za teško ubistvo, i Predrag M., poznat po kriminalnoj prošlosti, trenutno se nalaze u pritvoru. Dok je jedan od optuženih angažovao branioca, drugi je dobio advokata po službenoj dužnosti.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a naredni dani i suđenja mogu doneti nova saznanja o ključnim činjenicama koje do sada nisu razjašnjene. Ubistvo Filipa Zeljkovića ostavilo je dubok trag u srcima njegovih najbližih i sugrađana, podsećajući nas na važnost pravde i odgovornosti u društvu.

Dnevnik

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading